Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Saint-Gobain Glass: Nou tip de sticla pentru fatade, cu un continut redus de carbon
Saint-Gobain Glass: Nou tip de sticla pentru fatade, cu un continut redus de carbon
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 21 Iul 2022 13:34
Saint-Gobain Glass anunta ca a produs un nou tip de sticla pentru fatade, care are cel mai scazut nivel de carbon incorporat din lume, o inovatie tehnica de referinta. Aceasta premiera industriala a fost obtinuta printr-un proces de productie care combina un continut ridicat de sticla reciclata (aproximativ 70% cioburi de sticla) cu energia regenerabila.
"Avand in vedere ca fatadele reprezinta pana la 20% din amprenta de carbon a unei cladiri, aceasta inovatie va reduce semnificativ amprenta de carbon a constructiilor si va accelera dezvoltarea economiei circulare. Inovatia Saint-Gobain Glass succede primei productii zero emisii de carbon finalizata in mai 2022 la fabrica din Aniche, Franta, o productie-pilot care a permis companiei sa isi perfectioneze considerabil procesele de productie si know-how-ul", au transmis reprezentantii grupului francez.
Saint-Gobain Glass integreaza acum in portofoliul sau de solutii pentru fatade produse cu continut redus de carbon, incepand cu gama COOL-LITE® XTREME cu control solar, fara a compromite performantele tehnice sau estetice.
Noile produse vor utiliza o sticla cu o amprenta de carbon estimata la numai 7 kg CO2 eq/mp (pentru un substrat cu grosime de 4 mm). "Acest nou tip de sticla cu continut redus de carbon este folosit ca substrat pentru depunerile de control solar din gama existenta COOL-LITE® XTREME, care reduce deja considerabil emisiile de carbon generate de consumul de energie necesar pe durata de viata a cladirii, gratie performantelor sale ridicate in ceea ce priveste aportul de lumina naturala, controlul solar si izolarea termica. Astfel, noua gama va avea cea mai redusa amprenta de carbon de pe piata, cu aproximativ 40% mai mica fata de produsul nostru european de baza", precizeaza reprezentatii companiei.
Informatiile referitoare la mediu, verificate de o terta parte, vor fi detaliate in Declaratiile de Mediu ale Produselor (EPD). In prezent, acestea sunt in curs de elaborare si vor fi disponibile la inceputul anului 2023.
Ca o prima confirmare a interesului crescut manifestat de piata, trei dezvoltatori importanti din domeniul imobiliar - Bouygues Immobilier, Icade Santé si Nexity - au decis deja sa utilizeze sticla COOL-LITE® XTREME cu continut redus de carbon in proiectele lor. Bouygues Immobilier o va integra in cadrul proiectului sau de cladiri de birouri Kalifornia (Hauts-de-Seine, Franta). Icade Santé o va instala la Polyclinique du Parc, administrata de grupul Elsan in Caen (Calvados, Franta), in timp ce Nexity o va utiliza in cadrul proiectului de reabilitare Carré Invalides Paris (foto) - trei proiecte ambitioase din punct de vedere ecologic.
"Aceasta initiativa de pionierat este un prim pas catre o oferta extinsa de produse cu continut redus de carbon pe diferitele piete ale Saint-Gobain Glass, fiind pe deplin aliniata cu planul strategic «Grow & Impact» si in special cu ambitia noastra de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050.
***
Lider mondial in domeniul constructiilor usoare si durabile, Saint-Gobain proiecteaza, produce si distribuie materiale si servicii pentru pietele industriale si de constructii. Grupul a incheiat anul 2021 cu vanzari de 44,2 miliarde euro la nivel global, avand 166.000 de angajati care activeaza in 75 de tari si s-a angajat sa atinga neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050.
In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv si Chryso, cumuland aproximativ 2.000 de angajati in 14 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Valenii de Munte, Popesti Leordeni si Aricestii Rahtivani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
noark
MAKITA
grundfos
viarom
leviatan
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu