Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Saint-Gobain Glass: Nou tip de sticla pentru fatade, cu un continut redus de carbon
Saint-Gobain Glass: Nou tip de sticla pentru fatade, cu un continut redus de carbon
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 21 Iul 2022 13:34
Saint-Gobain Glass anunta ca a produs un nou tip de sticla pentru fatade, care are cel mai scazut nivel de carbon incorporat din lume, o inovatie tehnica de referinta. Aceasta premiera industriala a fost obtinuta printr-un proces de productie care combina un continut ridicat de sticla reciclata (aproximativ 70% cioburi de sticla) cu energia regenerabila.
"Avand in vedere ca fatadele reprezinta pana la 20% din amprenta de carbon a unei cladiri, aceasta inovatie va reduce semnificativ amprenta de carbon a constructiilor si va accelera dezvoltarea economiei circulare. Inovatia Saint-Gobain Glass succede primei productii zero emisii de carbon finalizata in mai 2022 la fabrica din Aniche, Franta, o productie-pilot care a permis companiei sa isi perfectioneze considerabil procesele de productie si know-how-ul", au transmis reprezentantii grupului francez.
Saint-Gobain Glass integreaza acum in portofoliul sau de solutii pentru fatade produse cu continut redus de carbon, incepand cu gama COOL-LITE® XTREME cu control solar, fara a compromite performantele tehnice sau estetice.
Noile produse vor utiliza o sticla cu o amprenta de carbon estimata la numai 7 kg CO2 eq/mp (pentru un substrat cu grosime de 4 mm). "Acest nou tip de sticla cu continut redus de carbon este folosit ca substrat pentru depunerile de control solar din gama existenta COOL-LITE® XTREME, care reduce deja considerabil emisiile de carbon generate de consumul de energie necesar pe durata de viata a cladirii, gratie performantelor sale ridicate in ceea ce priveste aportul de lumina naturala, controlul solar si izolarea termica. Astfel, noua gama va avea cea mai redusa amprenta de carbon de pe piata, cu aproximativ 40% mai mica fata de produsul nostru european de baza", precizeaza reprezentatii companiei.
Informatiile referitoare la mediu, verificate de o terta parte, vor fi detaliate in Declaratiile de Mediu ale Produselor (EPD). In prezent, acestea sunt in curs de elaborare si vor fi disponibile la inceputul anului 2023.
Ca o prima confirmare a interesului crescut manifestat de piata, trei dezvoltatori importanti din domeniul imobiliar - Bouygues Immobilier, Icade Santé si Nexity - au decis deja sa utilizeze sticla COOL-LITE® XTREME cu continut redus de carbon in proiectele lor. Bouygues Immobilier o va integra in cadrul proiectului sau de cladiri de birouri Kalifornia (Hauts-de-Seine, Franta). Icade Santé o va instala la Polyclinique du Parc, administrata de grupul Elsan in Caen (Calvados, Franta), in timp ce Nexity o va utiliza in cadrul proiectului de reabilitare Carré Invalides Paris (foto) - trei proiecte ambitioase din punct de vedere ecologic.
"Aceasta initiativa de pionierat este un prim pas catre o oferta extinsa de produse cu continut redus de carbon pe diferitele piete ale Saint-Gobain Glass, fiind pe deplin aliniata cu planul strategic «Grow & Impact» si in special cu ambitia noastra de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050.
***
Lider mondial in domeniul constructiilor usoare si durabile, Saint-Gobain proiecteaza, produce si distribuie materiale si servicii pentru pietele industriale si de constructii. Grupul a incheiat anul 2021 cu vanzari de 44,2 miliarde euro la nivel global, avand 166.000 de angajati care activeaza in 75 de tari si s-a angajat sa atinga neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050.
In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv si Chryso, cumuland aproximativ 2.000 de angajati in 14 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Valenii de Munte, Popesti Leordeni si Aricestii Rahtivani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
konsent
noark
concelex
siniat
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
ness project
viarom
strabag nivel 1
Ubitech
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander