Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Saint-Gobain Weber Beamix: Mortare inalt performante pentru imprimare 3D
Saint-Gobain Weber Beamix: Mortare inalt performante pentru imprimare 3D
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 01 Iul 2021 06:18
Saint-Gobain, prin filiala sa olandeza Saint-Gobain Weber Beamix, a dezvoltat mortare inalt performante, special concepute pentru imprimarea 3D, tehnica de imprimare fiind elaborata in colaborare cu Witteveen + Bos, o companie de inginerie si consultanta. La proiect au mai participat compania de constructii Van Wijnen, investitorul institutional Vesteda, Universitatea de Tehnologie si municipalitatea din Eindhoven.
Cu o suprafata de 94 de metri patrati, casa este alcatuita din 24 de elemente din beton, imprimate strat cu strat la fabrica din Eindhoven. Elementele au fost transportate cu camionul la santier si asezate pe o fundatie. Casa a fost apoi prevazuta cu acoperis si elemente de tamplarie, iar finisajele au fost aplicate. Datorita izolatiei performante, casa este foarte eficienta din punct de vedere energetic si ofera un grad ridicat de confort ocupantilor sai.
„Imprimarea 3D pe baza de beton permite realizarea de constructii mai eficiente si mai durabile. Pentru aceste case se utilizeaza mai putin material si pot fi construite mult mai repede, cu mai multa flexibilitate si design personalizat. Accelerarea acestei tehnologii deschide noi posibilitati de construire.» (Bas Huysmans, director general al Weber Benelux)
Aceasta casa face parte dintr-un program de cinci case care vor fi construite in viitor, astfel incat fiecare noua constructie sa poata fi optimizata pe baza experientei acumulate de la cele anterior construite.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
EDIT-Structural
ness project
siniat
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
viarom
concelex
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
quadratum
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander