Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SALAMANDER: Ferestre cu nucleu inovator de inalta tehnologie, evoCore+
SALAMANDER: Ferestre cu nucleu inovator de inalta tehnologie, evoCore+
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2021 06:16
Salamander Window & Door Systems preia pentru construirea ferestrelor un material durabil, de inalta tehnologie, utilizat in constructia de aeronave si turbine eoliene. Cu evoCore+, armaturile grele din otel ale ramelor ferestrelor sunt inlocuite cu un miez de spuma foarte izolator si stabil, care ofera multe alte avantaje.
● Miezul din spuma PET de inalta tehnologie asigura valori Uf mai bune si este considerabil mai usor decat armaturile din otel traditionale.
● evoCore+ se remarca la capitolul sustenabilitate, economisind 1,16 tone de CO2 la fiecare tona de plastic reciclat prin valorificarea inteligenta a materialului polimeric.
● Componente brevetate si testate compatibile cu casele pasive, cu o valoare Uw` minima de 0,69 W/(m²K).
Salamander Window & Door Systems foloseste de multi ani materiale durabile pentru fabricarea produselor sale. Strategia centrala a companiei Salamander este transformarea elementului de constructii "fereastra" intr-o solutie de produs de design durabila si tangibila pentru clientii finali.
"Compania monitorizeaza in permanenta status quoul pentru a deveni din ce in ce mai buna. In ceea ce priveste sustenabilitatea, strategia de afaceri S500 a companiei Salamander se concentreaza puternic pe reducerea consumului de energie si a emisiilor. Pentru a atinge aceste obiective, Salamander mobilizeaza intregul sau personal in scopul reducerii amprentei de carbon. Drept urmare, acest subiect are o importanta deosebita in dezvoltarea solutiilor de produse durabile", spun reprezentantii Salamander.
In cazul profilelor din plastic pentru ferestre, din motive de stabilitate, de obicei se monteaza un miez din otel solid in camera mare a profilului. Salamander adopta o abordare noua si inovatoare in ceea ce priveste ranforsarea ramelor, bazata pe experienta acumulata in constructia de aeronave si turbine eoliene: Miezul de spuma inovator si stabil evoCore+ cu tehnologie avansata poate fi utilizat ca alternativa in sistemul multicompatibil greenEvolution al companiei Salamander.
 
evoCore+ de la Salamander: brevetat, reciclabil si compatibil cu casele pasive
Miezul de spuma evoCore+ ofera numeroase avantaje in comparatie cu miezul de otel. evoCore+ este fabricat 100% din sticle din PET reciclate: Astfel, compania Salamander contribuie in mod activ la protejarea climei si a mediului. Dupa utilizare, materialul poate fi readus in ciclul de valorificare si, deoarece in decursul procesului de productie aproape ca nu exista resturi din taiere, reziduurile din productie pot fi reduse la aproape 0%. In ceea ce priveste stabilitatea, evoCore+ indeplineste performantele cerute de piata si ofera avantaje semnificative. Ferestrele pot fi construite cu aceleasi dimensiuni ca si cu metodele standard, iar protectia antiefractie obtinuta ajunge pana la RC2. Capacitatea de izolare termica a ferestrei este imbunatatita cu aproximativ 10%. Ferestrele Salamander cu evoCore+ corespund standardului pentru casele pasive conform Directivei IFT WA-15/2. Un alt argument in favoarea miezului de spuma inovator este subiectul reducerii greutatii: Greutatea proprie a miezului evoCore+ este cu aproximativ 75% mai mica decat rigidizarea cu bare din otel. Greutatea redusa a elementului permite un montaj mai usor. Consumul de energie necesar pentru transportul de-a lungul intregului lant valoric este si el redus.
Cu evoCore+, compania Salamander Window & Door Systems a creat o noua generatie inovatoare de profile pentru ferestre cu ranforsare durabila a ramelor. Iar aceasta reprezinta inca un pas in viitorul strategiei de produse durabile.
 
Business global de peste 250 de milioane de euro
Compania Salamander Industrie-Produkte GmbH, cu sediul in Türkheim/ Unterallgäu, este unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de sisteme de usi si ferestre de inalta calitate si orientate spre un design de inalt nivel, destinate reducerii consumului de energie. Compania, detinuta in majoritate de o familie, ofera produse inovatoare, personalizabile si tangibile, care se caracterizeaza prin sustenabilitate, durabilitate si orientare catre viitor. Ca partener cu experienta al constructorilor de ferestre, Salamander isi adapteaza gama de produse performante si solutiile sale bazate pe aplicatii exact la nevoile cumparatorilor de ferestre, sub semnul calitatii excelente "made in Germany", caracterizata prin sustenabilitate, servicii fiabile si capacitate de livrare ridicata.
Salamander are o cifra de afaceri de peste 250 de milioane de euro si aproximativ 1.450 de angajati in intreaga lume, dintre care 60 de ucenici la mai multe centre de productie, si comercializeaza sistemele sale de profile in peste 50 de tari din toata lumea.
Divizia de afaceri Salamander Window & Door Systems opereaza la nivel international si contribuie cu cea mai mare parte la cifra de afaceri. In afara de afacerea principala, grupul de firme Salamander si filiala sa Salamander SPS GmbH & Co. KG sunt lideri de piata mondiali in ceea ce priveste fabricarea si calitatea solutiilor de materiale naturale, individuale si, mai presus de toate, sustenabile, din piele prelucrata de inalta calitate.
 
Laureata a premiului pentru sustenabilitate 2020
Tinand seama de responsabilitatea ecologica, economica si sociala, grupul de firme Salamander a fost distins cu renumitul premiu pentru sustenabilitate 2020 de catre "Deutschland Test" si "Focus Money", in cadrul unui sondaj de opinie reprezentativ. La Salamander, sustenabilitatea este o chestiune de traditie si sistem. Respectarea mediului, traita direct, incepe deja din etapa de proiectare atenta a produselor si continua in etapa de fabricare a produselor, in care economisirea resurselor si utilizarea responsabila a materiilor prime si a energiei au cea mai inalta prioritate. Deja incepand din 1917, necesarul de energie electrica pentru productia de la sediul central din Türkheim/ Unterallgäu a fost acoperit partial de catre hidrocentrala interna, detinuta de companie. Cota de electricitate verde provenita din surse regenerabile este in continua crestere.
"Marca Salamander se caracterizeaza, pana in ziua de azi, prin cultura sa de progres si marketing. Prin urmare, fiecare dintre produsele orientate spre design defineste inca de la inceput exigenta de sustenabilitate, reciclabilitate si inovatie. In cadrul programului de strategie S500, se urmareste, de asemenea, optimizarea continua din punct de vedere al sustenabilitatii pana in anul 2030", subliniaza reprezentantii Salamander.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1
rigips
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
concelex
noark
quadratum
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander