Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SALAMANDER: Ferestre sustenabile realizate din combinatii inovatoare de materiale
SALAMANDER: Ferestre sustenabile realizate din combinatii inovatoare de materiale
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 30 Iun 2021 06:22
Salamander, producator de sisteme de usi si ferestre, ofera, prin noua gama realMaterial, materiale autentice care creeaza suprafete de design elegante, cum ar fi aluminiul cu aspect de otel inox periat, cuprul, furnirul din lemn veritabil si materialele din fibre de piele de inalta calitate, certificate ecologic, aplicate pe profilele ferestrelor prin procedeul de caserare.
"Pentru Salamander Window & Door Systems, fereastra nu este doar un produs pur tehnic, ci un element de legatura intre fatada cladirii si designul de interior. Fereastra constituie elementul determinant al designului, care corespundeatat vechimii fatadei cat si stilului interiorului, indeplinind astfel criterii ecologice, tehnice si de siguranta", spun reprezentantii Salamander.
Toate aceste aspecte nu pot fi acoperite de-un singur standard, ci necesita solutii modulare si compatibile inteligente, care sunt configurate in functie de situatia de locuit, particularitatile cladirii, arhitectura constructiei si preferintele individuale ale utilizatorilor.
"Cu strategia noastra «myWindow» si prin conceptul de consultanta C3 special dezvoltat in acest scop, putem identifica fereastra potrivita pentru oricare stil arhitectural si mod de locuit. De exemplu, cu sistemul nostru modular greenEvolution multi-compatibil, producem o gama larga de variante de ferestre cu un concept de marketing holistic. Noile suprafete realMaterial, atractive din punct de vedere vizual si tactil, reprezinta nu doar posibilitati inovatoare de design, ci conving si prin valori performante de termoizolare si reciclabilitate", spune Götz Schmiedeknecht, directorul executiv asociat.
 
Suprafete tangibile cu realMaterial
Culorile si componenta materialelor ferestrei contribuie decisiv la imaginea estetica a intregii constructii. "Autenticitatea materialelor pentru suprafete subliniaza astfel caracterul unei cladiri, iar prin discordante stilistice intentionate creeaza o atmosfera contrastanta, captivanta. Salamander ofera o varietate de culori, materiale si suprafete de design tangibile. Dorinta clientului este decisiva pentru proiectarea casei. Prin realMaterial si sistemul modular greenEvolution de la Salamander sunt disponibile materiale veritabile si tangibile. Acestea sunt aplicate pe profil prin procedeul de caserare", subliniaza reprezentantii companiei.
In locul suprafetelor decorative uzuale, Salamander Window & Door Systems ofera acum suprafete din furnir de lemn veritabil, din aluminiu cu aspect de otel inox periat, precum si din cupru. Cuprul este netratat, astfel incat suprafata se inchide la culoare in timp, astfel creandu-se atmosfera istorica dorita.
Pentru designul interior exista, de asemenea, o serie intreaga de noi posibilitati, printre care se afla fibre din piele embosate de inalta calitate certificate ecologic, obtinute din resturi de la productia articolelor din piele veritabila. Acestea sunt livrate prin filiala Salamander SPS GmbH & Co. KG, lider pe piata mondiala in productia de materiale din fibre de piele de inalta calitate. Pentru lansarea pe piata, Salamander ofera combinatia dintre o suprafata realMaterial pe exterior sau pe interior si o folie decor Salamander. Intr-un pas urmator se are in vedere combinatia de suprafete realMaterial.
"Fereastra de vis pentru multi clienti finali este o combinatie din lemn/ aluminiu. Ceea ce inainte nu era posibil cu o fereastra clasica din materiale plastice poate fi implementat cu suprafetele noastre realMaterial: pe exterior un decor din aluminiu modern, caserat, iar pe interior un furnir natural din lemn veritabil - avand astfel aceeasi impresie", explica Till Schmiedeknecht, directorul executiv asociat.
Reciclabilitatea este garantata pentru toate suprafetele. Diferitele materiale pot fi separate usor unele de altele si pot fi reintroduse in circuitul materialelor. Acest lucru este deosebit de important pentru Salamander, deoarece compania urmareste o abordare holistica, iar subiectul sustenabilitatii este o parte importanta a strategiei companiei, subliniaza reprezentantii Salamander.
***
Compania Salamander Industrie-Produkte GmbH, cu sediul in Türkheim/ Unterallgäu, este unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de sisteme de usi si ferestre de calitate si eficiente energetic. Grupul are o cifra de afaceri de peste 250 milioane de euro si aproximativ 1.450 de angajati in intreaga lume, dintre care circa 60 de ucenici la mai multe centre de productie, si comercializeaza sistemele sale de profile in peste 50 de tari din toata lumea. Divizia Salamander Window & Door Systems, activa la nivel international, contribuie in mod semnificativ la cifra de afaceri. Pe langa activitatea sa de baza, grupul Salamander cu filiala Salamander SPS GmbH & Co. KG, este lider pe piata mondiala in ceea ce priveste fabricarea si calitatea materialelor din fibre de piele de inalta calitate naturale si sustenabile. Compania este laureata a premiului pentru sustenabilitate 2020.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Ubitech
EDIT-Structural
viarom
noark
rigips
CDS
konsent
theda mar
concelex
ness project
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
siniat
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander