Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Schneider Electric: Instalatii cu solutii digitale inovatoare, la Continental Timisoara
Schneider Electric: Instalatii cu solutii digitale inovatoare, la Continental Timisoara
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 07 Mar 2023 16:40
Schneider Electric Romania a finalizat echiparea cladirilor Centrului de Cercetare-Dezvoltare Continental Automotive in Timisoara, cu instalatii electrice prevazute cu solutii digitale de ultima ora.
Crescand prezenta sa in Timisoara, prin extinderea centrului de cercetare-dezvoltare deja existent, aflat in aceeasi zona cu fabrica de componente electronice a companiei din orasul de pe Bega, Continental Automotive Romania avea nevoie de un partener care, din perspec-tiva instalatiilor electrice, sa fie capabil, prin solutiile sale, sa asigure disponibilitatea continua a energiei electrice, sa previna sau sa identifice rapid defectiunile de natura electrica si sa con-tribuie, de asemenea, la eficientizarea costurilor cu energia electrica, atat prin eficienta opera-tionala, cat si prin reducerea pierderilor.
„Fiind implicat inca din faza de proiectare, Schneider Electric Romania a raspuns acestor
cerinte prin echipamente electrice fiabile, integrate in solutii digitale de ultima ora”, a spus Lu-cian Enaru, Country General Manager, Schneider Electric Romania. „Am putut, astfel, sa ne valorificam experienta in materie de eficienta energetica si sa ne asiguram ca proiectul implementat sprijina clientul nostru sa-si indeplineasca obiectivele de sustenabilitate, obiective derivate din valori pe care le impartasim si noi.”
Tablourile electrice generale furnizate in cadrul proiectului sunt sisteme functionale „type test-ed” PrismaSeT Plus – configurate in varianta comunicanta, integrate in sistemul centralizat de Building Management. Acesta preia informatii de la echipamentele de protectie si de la cen-tralele de masura, monitorizand in permanenta diferiti parametri ai instalatiei, inclusiv con-sumul de energie. Informatiile colectate permit astfel luarea unor decizii si implementarea de actiuni care sa mentina consumurile in limitele dorite.
„La Timisoara, am fost in situatia ideala, in care clientul ne-a transmis de la bun inceput
obiectivele sale legate de eficienta energetica si siguranta, dorindu-si ca instalatiile electrice ale cladirii sa fie pe masura unui centru de cercetare-dezvoltare – foarte moderne si perfor-mante,” explica Lucian Ene, Director de Vanzari Tablotieri si Contractori, Schneider Electric Romania. „Solutia pe care am implementat-o la Timisoara este eficienta si perfor-manta, dar si foarte simplu de gestionat si urmarit.”
Alimentarea tablourilor generale si distributia energiei electrice in interiorul celor doua cladiri au fost realizate prin solutii cu bare capsulate Canalis. Fiabilitatea deosebita a acestora, dovedita in peste 20 de ani de implementare in Romania, este consolidata prin monitorizarea temperaturii in zonele de contact ale tronsoanelor de bara din camera transformatoarelor si din cea a sosirilor la tablourile generale si integrarea informatiilor in sistemul de Building Ma- nagement.
Barele capsulate au fost prevazute cu senzori de temperatura - cu comunicatie wireless catre un concentrator de date – care transmit informatiile in sistem si genereaza pre-alerte si alerte in cazul depasirii limitelor prestabilite.
Aceasta solutie, prima oara implementata in Romania, elimina orice risc de deteriorare a co- nexiunilor de bare din cauza incalzirilor excesive, pe toata durata de utilizare a cladirilor, pentru ca alertele permit realizarea de actiuni de intretinere in timp util.
Proiectul s-a derulat pe parcursul a 12 luni si a fost realizat cu sprijinul partenerilor autorizati ai Schneider Electric Romania: Addict Engineering, parte a grupului Addict Invest – Proiec-tare, Chorus Marketing & Distribution – pentru solutia de bara capsulata, Eltrex Timisoara – pentru tablouri electrice si integrarea informatiilor de la senzorii de temperatura si de la tablourile electrice in sistemul de building management si CON-A MEP Sibiu in calitate de antreprenor de instalatii electrice.
 
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
grundfos
FRONTALE
Acvatot 2019
CDS
leviatan
MAKITA
Ubitech
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu