Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SCHNEIDER ELECTRIC: Management energetic eficient prin Smart Panel
SCHNEIDER ELECTRIC: Management energetic eficient prin Smart Panel
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Iul 2015 10:54
Prin revolutionarea tehnologiei de producere a sistemelor de joasa tensiune, a fost dezvoltat sistemul Smart Panel, ce incorporeaza, in mod inteligent, functii de contorizare, control si comunicatie. Datorita faptului ca masurarea corecta este o etapa esentiala in managementul energiei, contorizarea automata la sursa ofera o imagine clara asupra modului in care este utilizata energia. Mai mult, tablourile electrice de joasa tensiune constituie cea mai convenabila zona de colectare a datelor despre consumul electric la nivelul intregii cladiri. In acest mod, sunt simplificate operatiunile cotidiene si este eliminata metoda traditionala de colectare manuala a datelor, expusa deseori la aparitia de erori. Un alt avantaj al Smart Panel este acela ca asigura economii semnificative ale consumului la cladirile mici si mijlocii, cum ar fi spatii de birouri, centre comerciale, hoteluri etc. Solutia este usor de implementat, raspunde exigentelor actuale de reducere a costurilor aferente energiei si de indeplinire a normele europene pentru cladirile verzi, asigurand, in acelasi timp, o sporire a valorii cladirilor la care este instalata. De asemenea, gratie economiilor obtinute, perioada de amortizare a investitiei este foarte scurta.
 
Conectare rapida prin Ethernet si stocare centralizata a datelor
Componenta de conectare a Smart Panel este asigurata prin integrarea sistemului de comunicatie Enerlin’X, ce ofera interfata completa dintre diferitele aparate electrice situate in tablourile de distributie si reteaua locala. Comunicarea prin Ethernet este actualmente cel mai raspandit protocol folosit in cladirile nerezidentiale, ceea ce presupune ca toate computerele sunt interconectate si cu legatura directa la internet, dispunand de cele mai mari capacitati de transmisie a datelor. Prin intermediul Enerlin'X, tablourile electrice pot fi legate direct la Ethernet, la fel de simplu ca orice alt aparat. De asemenea, cu ajutorul serverului Com’X 200 - un registru de date inteligent, simplu de instalat si de configurat - sunt adunate datele de la toate aparatele de acest tip existente in cladire si transferate prin internet catre baza de date.
 
Solutie software avansata de comunicare a informatiei energetice
Intrucat managerii cladirilor inteligente au nevoie de acces in timp real la informatii si analize cu privire la modul de utilizare a energiei, pentru a lua cele mai potrivite decizii in vederea optimizarii consumului si reducerii costurilor, acestora li se pune la dispozitie StruxureWare Energy Operation, ce reprezinta o metoda accesibila care contribuie la atingerea scopului urmarit si, concomitent, la identificarea zonelor de eficienta energetica. Reprezentand un sistem de tip SAS (software as service), bazat pe tehnologia de stocare a datelor "cloud", Energy Operation ofera un nivel ridicat de eficienta din punctul de vedere al costurilor, iar utilizatorii au acces la rapoarte personalizate, de oriunde si in orice moment, pentru a atinge obiectivele dorite. Pentru informatii suplimentare, www.schneider-electric.com
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
leviatan
rigips
FRONTALE
Acvatot 2019
hilti
BMI_Icopal
strabag nivel 1
Ubitech
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere