Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SIEMENS: Distributie optimizata a costurilor in functie de consumul real
SIEMENS: Distributie optimizata a costurilor in functie de consumul real
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Iun 2015 10:04
Siemeca este un sistem Siemens destinat masurarii si colectarii de date. Instalarea este simpla, iar modul de comunicare este de tip wireless. Sistemul include repartitoare de costuri, contoare de caldura și de apa, transformatoare de semnal și noduri de comunicații. Toate componentele sunt interconectate wireless, astfel incat datele sa fie colectate de la distanta, fara a fi nevoie de acces in cladire. Siemeca prezinta numeroase avantaje, dintre care se detaseaza posibilitatea mare de integrare a principalelor aparate de masurare a consumului necesar pentru functionarea sistemului (gaz, energie termica, apa, energie electrica etc.) Pentru a colecta datele despre consumul acestor surse de energie, trebuie sa existe un aparat cu interfata cu impuls. Sistemul are un design flexibil, ce permite realizarea proiectului in mai multe faze, de exemplu instalarea initiala a repartitoarelor, urmata de cea a contoarelor de apa si a celor electronice. In plus, se pot conecta mai multe cladiri la un sistem comun de colectare a datelor, printr-o retea de comunicare de tip M-bus. Informatiile primite de la contoarele sau repartitoarele de caldura electronice sunt stocate in nodurile de comunicatie, care sunt sincronizate intre ele si fac parte dintr-un sistem unitar, ce poate fi accesat din mai multe locuri. Repartitoarele electronice de energie termica sunt dotate cu alarma care se activeaza in caz de manipulare neautorizata a aparatului de catre alta persoana decat cea care a realizat montajul si punerea in functiune.
 
Capacitate sporita de comunicare
Nodurile de comunicatii se alimenteaza cu baterii si dispun de o sursa de energie de rezerva (descarcarea bateriei, starea sistemului si a componentelor sale se pot verifica la listarea datelor). Comenzile se transmit local, prin conectarea directa la unul dintre nodurile de comunicatie din sistem sau printr-un aparat radio, care este legat printr-un port USB la calculator. Transmiterea la distanta se efectueaza prin intermediul nodurilor de retea, cu ajutorul unui modem GSM integrat sau a unei cartele de retea. In acest caz, este nevoie de semnal de telefonie mobila sau internet. La cladirile cu numar redus de unitati de locuit este posibila instalarea "Walk-by" (fara noduri de comunicatie), stocarea informatiilor efectuandu-se in aparatele de masurat. Aceasta solutie este mai simplu de instalat si implica o reducere a costurilor, dar nu permite transmiterea de date la distanta. Pentru a beneficia de o functionalitate maxima, se poate monta pe aparatele de masurat un sistem de noduri de comunicatie prin schimbarea parametrilor de program.
 
Reducerea consumului excesiv de energie
Datele afisate pe aparatele sunt fie in format REP fie XML, ceea ce asigura citirea lor simpla in programele de calcul al cheltuielilor. In pofida numeroaselor avantaje ale sistemelor de masurare, simpla montare a sistemului de imparțire a consumului nu va rezolva problema consumului excesiv de energie. In multe gospodarii nivelul caldurii este constant, chiar și atunci cand nu este nimeni acasa. De asemenea, multe persoane aleg sa rezolve problema caldurii in exces deschizand fereastra. Aceasta metoda de raportare fața de incalzire genereaza costuri inutile. Instaland repartitoarele de costuri, mulți consumatori vor putea urmari consumul propriu și vor putea cauta activ o soluție pentru scaderea consumului. Cele mai eficiente economii de energie se obțin prin montarea unui ventil de termostat pe calorifer și a unor capete de reglare a temperaturii. Pasul urmator pentru a economisi energie și pentru a scadea costurile pentru incalzire este reglarea ventilelor și capetelor in funcție de momentul zilei. Astfel, nivelul de incalzire poate scadea daca nu este nimeni acasa. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
MAKITA
quadratum
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
EDIT-Structural
concelex
Acvatot 2019
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
noark
strabag nivel 1
ness project
siniat
rigips
konsent

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander