Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SIEMENS: Vane combinate Acvatix PN25 pentru aplicatii HVAC
SIEMENS: Vane combinate Acvatix PN25 pentru aplicatii HVAC
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Feb 2015 11:32
Vanele si servomotoarele Acvatix, cu doua cai si folosite in circuite inchise, se evidentiaza printr-o inalta calitate si o durata lunga de exploatare, asigurand functionarea, in conditii de maxima fiabilitate, a aplicatiilor HVAC simple sau cu un grad ridicat de complexitate. Aceste solutii au o contributie majora in procesul de crestere a eficientei energetice a imobilelor. Vanele previn supraalimentarea instalatiilor pe care le echipeaza, precum si interactiunea hidraulica mutuala. Astfel, se reduce consumul de energie si, implicit, costurile aferente acestuia. In plus, un avantaj net in planul confortului utilizatorilor este dat de controlul precis al temperaturii. Produsele Acvatix indeplinesc cele mai solicitante cerinte de protectie a mediului, caracteristica atestata prin certificarea ISO 14000. Proprietatile ecologice sunt asigurate de conformitatea cu standardul Siemens SN36350 si cu normele de mediu in vigoare, cum ar fi RoHS si WEEE, oferindu-se posibilitatea reciclarii modelelor defecte.
 
Eficienta energetica ridicata a proceselor de incalzire/conditionare a aerului
Solutiile Acvatix asigura, in mod simultan, trei functii - si anume: reglarea debitului, mentinerea acestuia la o valoare prestabilita si compensarea fluctuatiilor de presiune din sistemul hidraulic. Toate elementele mentionate anterior contribuie la echilibrarea hidraulica automata, independenta de sarcina, a echipamentelor din categoria HVAC. Astfel, temperatura pe retur poate fi pastrata la un nivel potrivit, asigurand o eficienta ridicata la generarea energiei de racire sau de incalzire. Sistemele Acvatix protejeaza incaperile impotriva excesului sau lipsei de sarcina termica, imbunatatesc confortul si permit utilizarea aplicatiilor specifice de eficienta energetica. Vanele combinate se folosesc in mod ideal impreuna cu schimbatoarele de caldura de tip apa-aer din ventilo-convectoare, cu unitatile de tavan destinate conditionarii aerului, cu sistemele de tratare si cu schimbatoarele de caldura din punctele termice.
 
Control complet, instalare facila si flexibilitate sporita
Vanele combinate (Combi), din seriile VPP46, VPI46, VPP46Q si VPI46Q, constituie extensii pentru zonele de debite mici. Avand diametre nominale de 10 mm, 15 mm si 20 mm, respectiv debite cuprinse intre 30 l/ora si 1.330 l/ora, aceste produse sunt adresate aplicatiilor din categoria ventilo-convectoarelor, unitatilor cu inductie si aparatelor de aer conditionat instalate in zona de tavan a centrelor comerciale. Vanele pot fi instalate in combinatie cu o gama extinsa de servomotoare existente in portofoliul Siemens. Modelele VPP46Q si VPI46Q prezinta in mod suplimentar doua puncte de testare ce permit masurarea presiunii diferentiale in vana. Principalele avantaje asigurate sunt legate de: controlul complet pe toata cursa si reglajul exact pentru orice debit prestabilit, instalare si service facil, flexibilitate sporita ce permite utilizarea in operatiuni de renovare/inlocuiri, rata scazuta de scurgere si, implicit, eficienta sporita. Pentru proiectarea unui sistem cu vane Combi este necesara adaptarea acestora la debitul calculat, precum si asigurarea unei inaltimi de pompare aflate in zona permisa de presiunea diferentiala.
 
Aplicatie smartphone pentru dimensionarea rapida a instalatiilor HVAC
Pentru calculul tuturor parametrilor, Siemens a dezvoltat o aplicatie in sistem de operare iOS sau Android, ce faciliteaza identificarea vanei potrivite si a servomotorului necesar, in vederea simplificarii procedurilor de dimensionare a instalatiilor HVAC. Datele de intrare sunt constituite de valoarea debitului maxim, clasa PN sau DN, tensiunea de alimentare, semnalul de control si functia de siguranta. De asemenea, toate fisele tehnice sunt actualizate si disponibile prin intermediul acestui program, iar combinatiile de vana-servomotor pot fi salvate in memoria smartphone-ului. Aplicatia poate fi utilizata si in sens invers, mai exact pentru determinarea debitului maxim, pornind de la anumite valori prestabilite ale parametrilor.
 
Solicita informatii suplimentare
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
konsent
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
leviatan
rigips
ness project
noark
Acvatot 2019
viarom
EDIT-Structural
Ubitech
MAKITA
concelex
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander