Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SIGURA va importa vata minerala Morgan, pentru protectia la foc
SIGURA va importa vata minerala Morgan, pentru protectia la foc
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2017 13:16
Compania Sigura Total Fire, specializata in furnizarea de solutii pentru protectia la incendiu, va importa pe piata locala de profil vata minerala pentru protectia la foc a structurilor, fabricata de grupul britanic Morgan Advanced Materials.
"Sunt materiale revolutionare, care ofera solutii pentru numeroasele probleme cu care se confrunta practicienii domeniului din Romania. Produsele au greutate redusa si pot fi montate rapid si usor, asigurand pastrarea unui mediu curat si rezistenta fara intretinere in timp. Produsele sunt disponibile in mai multe variante, pentru diferite tipuri de aplicatii", a declarat Horia Mihai Nicolescu, directorul general al companiei Sigura.
Produsele Morgan din gama paturilor fabricate din silicat alcalino-pamantos (gamele Fastwrap sau Marine Plus), incapsulate sau nu in folie de aluminiu, rezista la temperaturi de pana la +1.200 °C pentru perioade indelungate, dispun de o izolare termica si acustica superioara in aplicatii marine, la cladiri comerciale sau industriale, nu se contracta si nu contin substante toxice sau lianti chimici, motiv pentru care nu produc fum toxic.
Produsele detin certificari si aprobari internationale, dar si de agrement tehnic din Romania. Toate produsele Morgan din gama de protectie la foc au in denumire marca Fire Master.
"Solutiile protejeaza tubulaturile si structurile metalice din otel impotriva colapsului, limitand temperatura acestora, in cazul unui incendiu, sub punctul critic in care acestea isi pierd capacitatea portanta. Datorita materialelor din care sunt alcatuite, a performantelor lor de izolare termica, nu sufera diferente de comportament intre incendiile de tip A (combustibili solizi) si cele de tip B (hidrocarburi) - ceea ce le face ideale pentru protectia la foc a structurilor metalice de la rafinarii, depozite de lubrifianti si combustibili lichizi etc., acolo unde pot asigura o durata de protectie la foc de pana la patru ore", a mai spus Horia Nicolescu.
Produsele din gama Marine Plus sunt disponibile in trei variante: FireMaster Alu 20R/ 40R blanket (patura de vata minerala cu acoperire de folie de aluminiu 20R/ 40R) si FireMaster GC blanket (patura de vata minerala cu acoperire din fibra de sticla). Toate sortimentele sunt de culoare alba, necombustibile potrivit IMO MSC 61(67) Anexa 1 si aprobate conform Directivei EU MED.
Initial, sistemele au fost fabricate pentru aplicatii marine, dar ulterior s-au extins si in domeniul constructiilor de cladiri, pentru incendii de clasa A. In prezent, produsele din gama FireMaster sunt folosite pe santierul naval Daewoo Mangalia.
***
Morgan Advanced Materials este un grup britanic cu sediul in Windsor (Anglia), care are circa 10.000 de angajati si realizeaza afaceri anuale de circa un miliard de lire sterline (GBP). La nivel global, compania are 34 de facilitati de productie si 50 de birouri de vanzari, produsele acesteia fiind incadrate in doua divizii (fibra, unde intra si vata minerala, si ceramica tehnica). Unitatea principala in care se produce fibra rezistenta la foc este localizata la Saint-Marcellin, in sud-estul Frantei. Produsele livrate in Romania sunt importate din Polonia. De asemenea, Morgan detine in Manchester (Marea Britanie) un centru de cercetare-dezvoltare, unde sunt licentiate toate materialele fabricate in cadrul grupului, pentru a garanta aceeasi calitate, indiferent de unitatea in care sunt produse. Grupul investeste anual circa un milion de euro pentru testarea produselor la incendiu. Compania este listata in cadrul Bursei de la Londra.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
konsent
theda mar
leviatan
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
ness project
strabag nivel 1
rigips
MAKITA
Ubitech
BogArt
Acvatot 2019
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
CDS
viarom
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander