Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - TERMOSISTEM cu vata minerala de la Knauf Insulation
TERMOSISTEM cu vata minerala de la Knauf Insulation
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 20 Aug 2018 08:33
Izolarea casei este solutia cea mai rentabila pentru cresterea eficientei energetice a casei. Nu numai ca face casa mai calduroasa, mai linistita si mai confortabila, dar o face si mai atractiva pentru un posibil cumparator. Izolarea casei aduce si avantaje pentru portofelul si confortul locatarilor:
• facturi mai mici la energie;
• casa mai calduroasa iarna si mai racoroasa vara;
• casa cu mai multa liniste.
Prin izolarea peretilor se reduce considerabil nivelul emisiilor de CO2 asociate casei, deci ajuta la pastrarea resurselor atat de pretioase de energie si la reducerea efectului de incalzire globala. Elementele sistemului includ: strat de mortar adeziv aplicat pe zidarie; material termoizolant din vata minerala; dibluri cu cui metalic; strat de mortar; plasa din fibra de sticla pentru armare; strat de mortar; strat de tencuiala decorativa.
 
Etape de montaj
Etapa I: Se aplica pe placa de vata minerala mortarul adeziv preparat. Aplicarea se face perimetral si in 3-5 puncte suplimentare la interior, pentru a evita dezlipirea. Necesar: mortar adeziv special pentru vata minerala, gletiera, vata minerala Knauf Insulation.
Etapa a II-a: Daca suportul este suficient de plan nu este necesara tencuirea inainte de aplicarea vatei minerale. Placile se monteaza incepand de la profilul de soclu (de jos in sus) decalat pe peretele de sustinere in randuri orizontale. Placile trebuie decalate pentru a evita formarea de rosturi in plan vertical. Dupa fixare, este necesara nivelarea placilor, utilizand dreptarul, pentru a asigura o montare corecta a termosistemului. Necesar: dreptar.
Etapa a III-a: Cu bormasina se fac gauri pentru a introduce diblurile ce vor asigura stabilitatea placilor. Se recomanda minim 5 dibluri/mp. Dupa fixarea diblurilor, utilizati un ciocan de cauciuc pentru a le introduce pana la capat. Grosimea si lungimea diblurilor se alege in functie de tipul de zidarie si respectiv de grosimea materialului termoizolant. Necesar: bormasina, dibluri cu cui metalic, ciocan de cauciuc.
Etapa a IV-a: Vata minerala din dreptul golurilor peretilor este indepartata utilizand cutitul de vata. Necesar: cutit de vata.
Etapa a V-a: Se intinde un prim strat de mortar adeziv pe suprafata peretelui. Apoi se fixeaza plasa de fibra de sticla, sustinuta de coltari. Peste plasa se intinde un al doilea strat de mortar adeziv, pentru a fixa plasa de fibra de sticla. Cel din urma strat este nivelat cu ajutorul dreptarului, pentru a pregati peretele pentru tencuiala decorativa. Necesar: mortar adeziv pregatit, gletiera, plasa de fibra de sticla, profile de aluminiu, dreptar.
Etapa a VI-a: Dupa aplicarea amorsei, se aplica stratul de tencuiala decorativa. Tencuiala se aplica cu gletiera. Necesar: amorsa, trafalet, tencuiala decorativa, gletiera, dreptar.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere