Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - TERRA: JCB lanseaza incarcatorul electric compact 403E cu emisii zero
TERRA: JCB lanseaza incarcatorul electric compact 403E cu emisii zero
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 07 Iul 2023 10:44
JCB introduce primul sau incarcator pe roti complet electric, care ofera clientilor performante deosebite si o utilizare pe intreaga durata a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot si emisii zero. Utilajul se distinge prin cel mai mare pachet de baterii standard din clasa sa, cu o capacitate de 20 kWh, cu o productivitate egala cu cea a popularului model 403 diesel.
- Pachetul de baterii litiu-ion de 20 kWh este cel cu cea mai mare capacitate din clasa
- Motor de actionare de 33,4 kW (putere maxima) cu trei moduri de conducere
- Pompa hidraulica de 20 kW (putere maxima) pentru modurile de excavare si incarcare
- Axe ZF cu o cutie de transmisie integrata pentru tractiune integrala permanenta
- Tablou de bord digital si controler rotativ pentru o functionare precisa
 
Energie curata
JCB isi extinde gama de echipamente electrice, prin lansarea incarcatorului pe roti 403E, ajutandu-i pe clienti sa faca fata provocarii de reducere a emisiilor de carbon pe santier. Utilajul este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion de 20 kWh, asamblat din module JCB dovedite, conform pionieratului din gama existenta de echipamente electrice a companiei. Aceste baterii, cuplate cu motoare electrice de inalta eficienta si cu sisteme de tractiune si hidraulice optimizate, ofera performante de top in clasa, incarcatorul fiind capabil sa functioneze o zi intreaga de lucru sau 4-5 ore de utilizare continua intr-un ciclu de lucru mixt.
La fel ca in cazul gamei JCB E-TECH, modelul 403E are un incarcator incorporat care permite conectarea la o serie de surse de alimentare la fata locului. O priza de 110 V va incarca complet bateriile in 12 ore, in timp ce o priza industriala sau casnica de 230 V va incarca pachetul de baterii in doar 8 ore. Incarcatorul rapid extern JCB poate fi, de asemenea, utilizat cu 403E, oferind o incarcare completa de la o sursa trifazata in doar 2 ore.
Masina este echipata cu doua motoare electrice independente, unul pentru transmisie si unul pentru sistemul hidraulic. Motorul de actionare ofera o putere de 33,4 kW si este prevazut cu trei moduri de conducere, intre care operatorul poate comuta cu ajutorul a doua butoane din partea superioara a manetei de comanda.
Modul Hare (iepure) are o viteza maxima de deplasare de 20 km/h pentru cea mai dinamica performanta si productivitate.
Modul Tortoise (broasca testoasa) este limitat la 8 km/h pentru o mai buna modulare a vitezei. Acest lucru contribuie la imbunatatirea duratei de viata a bateriei fara a compromite performanta de ridicare.
Modul Snail (melc) are o viteza maxima de 5 km/h, care poate fi ajustata in trepte de 0,5 km/h prin intermediul unui nou controler rotativ si al afisajului multifunctional. Acest lucru ofera un control precis al vitezei pentru o conducere si o deplasare de precizie.
Tractiunea este transmisa prin intermediul unei cutii de transmisie integrate catre axele ZF, care pot fi furnizate cu diferentiale deschise sau cu blocari de diferential pentru tractiune maxima. Utilajul este oferit la alegere cu roti inguste sau late, plus posibilitatea de a alege intre anvelope agricole sau industriale, ceea ce il face potrivit pentru o gama larga de aplicatii.
 
Incarcator frontal productiv
Preluate de la modelul diesel 403, bratele de incarcare sunt disponibile in configuratii standard si cu ridicare mare. Bratele cu ridicare standard ofera o inaltime a stiftului de 2,9 m, in timp ce modelul cu ridicare inalta atinge o inaltime a stiftului de 3,1 m. Ambele configuratii ale bratelor de incarcator sunt dotate standard cu un dispozitiv de prindere rapida hidraulica, iar bratele de incarcator ofera o capacitate reala de ridicare paralela.
Modelul 403E ofera o sarcina de basculare de 972 kg cu furci pentru paleti, cu o greutate de transport de numai 2.671 kg. Astfel, 403E se incadreaza in standardele UE privind remorcarea cu remorca, ceea ce il face un utilaj ideal pentru clientii din domeniul peisagistic, municipal si de inchiriere. O contragreutate pentru sarcini grele este disponibila optional, marind sarcina de basculare cu 118 kg si greutatea de transport cu 121 kg.
Masina dispune de o singura maneta de control cu un controler auxiliar proportional deasupra. Optional, poate fi prevazuta o a doua rola auxiliara, permitand operatorului sa acceseze toate functiile incarcatorului de la o singura maneta pentru o operare mai rapida.
Utilajul are un motor cu pompa hidraulica de inalta eficienta de 20 kW, iar sistemul hidraulic ofera doua moduri de functionare, controlate de un comutator basculant de pe consola principala. Modul excavare/incarcare asigura un raspuns dinamic, in timp ce modul furca ofera un control de precizie sporita. O functie auxiliara programabila de debit constant este, de asemenea, standard, pentru a alimenta atasamentele motorizate, operatorul setand debitul prin intermediul afisajului principal si al regulatorului rotativ.
 
Confortul operatorului
Modelul 403E este oferit initial cu o copertina fixa sau rabatabila, cu o cabina complet vitrata ca alternativa incepand cu trimestrul al treilea din 2023. Exista un nou afisaj digital multifunctional, controlat de controlerul rotativ din dreapta manetei de control a incarcatorului. Operatorul poate utiliza controlerul rotativ pentru a seta debitele hidraulice auxiliare, vitezele de deplasare inclinata si alte setari din cadrul afisajului. Monitorul ofera, de asemenea, toate datele esentiale de functionare a utilajului, inclusiv modul de conducere, starea de incarcare a bateriei si viteza de deplasare.
Incarcatorul pe roti se alatura unei game in crestere rapida de utilaje complet electrice in cadrul gamei JCB. Aceasta tehnologie dovedita revolutioneaza modul in care lucreaza antreprenorii, autoritatile locale si companiile de inchiriere, oferind performante cu emisii zero la punctul de utilizare. Cu niveluri reduse de zgomot si vibratii ale utilajului, 403E este un incarcator confortabil si foarte productiv, cu emisii zero, capabil sa lucreze cu o gama larga de accesorii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
noark
CDS
konsent
EDIT-Structural
Ubitech
Acvatot 2019
quadratum
ness project
concelex
siniat
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander