Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - TESLA va incepe sa livreze acoperisuri solare in Europa, din 2018
TESLA va incepe sa livreze acoperisuri solare in Europa, din 2018
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 12 Mai 2017 10:06
Grupul nord-american Tesla, cu activitati in domeniul energiei, incepe din vara acestui an livrarile de sisteme de acoperisuri solare in SUA, din 2018 noile produse urmand a fi disponibile si in Europa. Sistemele vor fi comercializate sub marca Solar Roof si vor avea integrate baterii Tesla Powerwall, care stocheaza energia colectata in timpul zilei si o pun la dispozitie in orice moment, asigurand o alimentare neintrerupta a locuintei. Conform datelor Tesla, sistemul foloseste doua tipuri de placi de acoperis, solare si non-solare, care, privite de la distanta, au acelasi aspect. Cantitatea de placi solare poate fi selectata in functie de consumul energetic al locuintei, pretul mediu fiind de circa 240 USD/ mp.
"Energia solara a fost intotdeauna o parte a strategiei noastre de dezvoltare si am recunoscut necesitatea unui acoperis care sa fie, in acelasi timp, accesibil, durabil, estetic si cu o baterie de stocare integrata. Acoperisul solar este mai accesibil decat sistemele conventionale, deoarece investitia se amortizeaza prin reducerea sau eliminarea facturii de energie electrica a locuintei", au precizat reprezentantii Tesla.
Pentru o apreciere mai exacta a costului unei astfel de investitii, specialistii Tesla vor pune la dispozitia clientilor si un calculator Solar Roof online, care va permite evaluarea cat mai exacta atat a costului proiectului, cat si a valorii energiei pe care o va genera sistemul pentru locuinta. Calculatorul se bazeaza pe factori precum dimensiunea acoperisului, pretul mediu local al energiei electrice si cantitatea de lumina solara pe care un cartier o primeste pe tot parcursul anului.
Sistemul Solar Roof va fi disponibil intr-o varietate de modele, materiale si texturi.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareTeraSteelallbimACAD

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere