Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - TRANE: Sisteme ultramoderne de racire pentru cladiri
TRANE: Sisteme ultramoderne de racire pentru cladiri
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Iun 2015 10:59
Situatia de criza economica ce a fost inregistrata in ultimii ani a impus reformarea conceptului de vanzare. Astazi operatiunea respectiva nu mai este privita ca un simplu proces de transfer de proprietate asupra unui echipament oarecare, ci intra in discutie aspecte detaliate, cum ar fi, de exemplu, comparatii complexe intre diverse variante de sistem, eficienta energetica, consumul, calitatea de ansamblu a produsului, fiabilitatea acestuia, timpul de recuperare a investitiilor aferente achizitiei, suportul local pentru asigurarea unor servicii preventive si/sau de urgenta. In timpul recesiunii, Trane a fructificat perioada de peste un secol de experienta detinuta in domeniul tehnologiilor HVAC, iar, in contextul dat, unul din obiectivele majore a devenit alinierea la directivele europene referitoare atat la protectia mediului, cat si la eficienta energetica. Adaptarea produselor a insemnat respectarea stricta a catorva criterii specifice majoritatii cladirilor industriale sau comerciale - si anume: nivel superior de performanta atat in plan financiar, cat si al consumului de resurse, siguranta sporita in functionarea echipamentelor si cresterea gradului de indeplinire a exigentelor ocupantilor imobilelor respective.
 
Solutii de refrigerare de maxima eficienta si cu impact ecologic redus 
Pentru atingerea obiectivelor mentionate anterior, Trane a realizat investitii majore in zona de cercetare-dezvoltare, consemnand rezultate notabile in ultimii doi ani. In premiera mondiala, incepand cu 2014 si continuand cu anul in curs a fost facut inca un pas important, constand in introducerea in portofoliul de produse a unor solutii ce utilizeaza doua tipuri de noi de agenti de refrigerare. Este vorba, in primul rand, despre HFO1233zd - cel mai eficient agent frigorific HFO din industrie, utilizat pentru echipamente de capacitati mari, de peste 2,5 MW. Produsul este o alchena de ultima generatie, fiind o solutie non inflamabila si de joasa presiune, ce prezinta un coeficientul de incalzire globala apropiat de zero (GWP=4). In al doilea rand, trebuie mentionat R513 - un nou refrigerant ce va fi folosit ca agent frigorific la gama de chillere de capacitate medie (de exemplu, sistemele cu surub), avand un coeficient GWP de doua ori mai mic decat cel al solutiei folosite pe scara larga in acest moment (este vorba despre R134a - 1,1,1,2 tetrafluoretan). 
 
Servicii complexe si o flota considerabila de echipamente pentru inchiriere
Aceste modificari au implicat transformari profunde ale conceptului si functionalitatii sistemelor din categoria HVAC si, ca urmare, au dus la schimbarea fundamentala a unor produse consacrate. In prezent, Trane promoveaza un intreg portofoliu de echipamente noi, incepand de la modele cu putere de 15 kW si terminand cu solutii de 14 MW. Toate solutiile includ componente noi, patentate de companie in ultimii doi ani. In mod suplimentar, au fost lansate echipamente, pe segmentul chillerelor racite cu aer, de tip CGAX si RTAF, cu agent de refrigerare R513, racite cu apa dotate cu compresoare cu surub de tip RTHD si RTWD Evo, precum si cu compresoare centrifugale eCTV, cu functionare pe baza de refrigerant 1233zd. In afara serviciilor de comercializare a echipamentelor fabricate, un aspect important al activitatii Trane este constituit de calitatea ridicata a suportului tehnic asigurat pe plan local, care consta in consultanta profesionala legata de alegerea si optimizarea sistemelor HVAC si a celor de control, asigurarea unor pachete atractive de servicii de garantie si post-garantie, structurate astfel incat sa garanteze prelungirea duratei de exploatare a echipamentelor livrate. De asemenea, societatea pune la dispozitia partenerilor o flota de echipamente disponibile spre inchiriere. Pe tot parcursul utilizarii unei cladiri sau al derularii proceselor industriale, Trane colaboreaza cu proprietarii acestora pentru a atinge obiectivele specifice. Cateva dintre proiectele la care compania a livrat solutii specifice in ultimul timp sunt constituite de Continental - Sibiu, E-ON si Hirschmann - Targu Mures, Philip Morris, AFI Park 2, 3, 4 si 5, Mega Mall - Bucuresti etc. Pentru informatii suplimentare, www.trane.com
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ DE OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra

Impactului maladiei Covid-19 pentru industria romaneasca de constructii si domeniile conexe


pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere