Agenda Constructiilor
Miercuri, 05 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - UTI: Cele mai moderne sisteme de scanare din tara, instalate in Aeroportul Cluj
UTI: Cele mai moderne sisteme de scanare din tara, instalate in Aeroportul Cluj
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 25 Iun 2021 11:04
UTI Facility Management este prima companie romaneasca care a instalat, in incinta Aeroportului International „Avram Iancu” din Cluj, cele mai moderne echipamente de scanare a bagajelor de cabina si de detectie a substantelor explozive, marca Smiths Detection, si a realizat integrarea acestora cu sisteme automate de returnare a tavilor pentru eficientizarea controlului de securitate si scanarea mai rapida a bagajelor.
Managementul aerogarii a decis implementarea de echipamente de ultima generatie atat pentru a indeplini cerintele ECAC EDSCB C3, cat si pentru a creste nivelul de securitate. De asemenea, au fost puse in functiune sisteme de benzi transportoare cu tehnologie inteligenta care returneaza automat tavile in care isi depun calatorii obiectele personale, in acest fel fiind micsorati timpii de operare si eficientizat fluxul de lucru.
Scanerele HI-SCAN 6040 CtiX, realizate de celebrul producator britanic si implementate de compania romaneasca, au fost integrate cu linii de control iLane.evo. Echipamentele de inspectie cu raze X folosesc tomografia computerizata (CT) pentru a examina continutul bagajelor din orice unghi si pentru a genera imagini 3D foarte precise si detaliate, permitand operatorilor sa ia decizii cat mai exacte privind continutul bagajelor. Un avantaj important este faptul ca dispozitivele electronice si lichidele pot ramane in bagajele de mana pentru screening, rezultand un proces mai simplu, mai rapid si o experienta mult imbunatatita si mai confortabila a pasagerilor. Sistemul automat de returnare a tavilor are, de asemenea, un rol semnificativ in cresterea randamentului operatorilor si diminuarea riscurilor sanitare.
In punctele de control ale aeroportului clujean sunt necesare mai putine tavi pentru fiecare pasager, se poate pastra distantarea fizica necesara in pandemie, iar procesul de screening se realizeaza cu minimum de contact.
„Noua tehnologie din punctele de control asigura un nivel foarte ridicat de detectie a amenintarilor, capacitate avansata de procesare si gestionare automata integrata a tavilor. Timpii de asteptare redusi simplifica fluxul de procesare a bagajelor si a pasagerilor”, a precizat dl. Nicolae Fechete, Director de Securitate al Aeroportului International Avram Iancu Cluj.
Instalarea noilor echipamente a reprezentat o provocare pentru echipa UTI intrucat in timpul lucrarilor bagajele de cabina au fost redirectionate catre doua scanere existente, in incercarea de a nu afecta durata controlului de securitate. Doua dintre liniile de securitate existente au ramas operationale, in timp ce patru au fost modernizate.
Modernizarea sistemelor de scanare a bagajelor de cala
De asemenea, Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj a modernizat si sistemul HBS destinat scanarii bagajelor de cala, iar UTI Facility Management a instalat scanere HI-SCAN 10080XCT, realizate de acelasi producator, Smiths Detection. Noile echipamente din aeroportul transilvanean indeplinesc cerintele ECAC EDS Standard 3 si sunt prevazute cu doua module integrate: unul cu vizualizare si energie duale si unul cu imagistica si reconstructie volumetrica 3D (CT) completa. Viteza benzii este de 0,5 m / sec, iar faptul ca echipamentul este prevazut cu un tunel dreptunghiular de mari dimensiuni, de 107cm x 81 cm, asigura o capacitate de procesare de pana la 1.800 de bagaje pe ora.
„Cu o vasta experienta anterioara privind echipamentele de detectie Smiths Detection, suntem increzatori ca aceste noi solutii vor indeplini pe deplin standardele de reglementare necesare, asteptarile foarte mari ale pasagerilor si angajamentul aeroportului de a imbunatati securitatea si serviciile pentru clienti” a declarat dl. David Ciceo, Director General al Aeroportului International Avram Iancu Cluj.
Echipamentele noi au fost integrate de specialistii UTI in sistemul de transport bagaje existent, pastrand operational fluxul de procesare a bagajelor de cala. Lucrarile au fost realizate fara a crea disconfort calatorilor, iar activitatile uzuale din aerogara s-au desfasurat in conditii bune.
„Echipa noastra instaleaza echipamente de screening Smiths Detection de peste 12 ani, suntem partener autorizat al acestui producator in Romania si am realizat interventii frecvente asupra sistemelor existente in aeroportul din Cluj, prin urmare cunostintele si experienta privind sistemele tehnice instalate in site ne-au fost extrem de utile pe tot parcursul acestui upgrade tehnologic”, a sustinut dl. Cristian Costea - Director General UTI Facility Management.
Proiectele realizate de UTI Facility Management in aeroportul din Cluj sunt exemple de buna practica, fiind promovate de Smiths Detection pe propria pagina web.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
leviatan
BMI_Icopal
viarom
Ubitech
CELCO 2020
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1
rigips
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere