Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VAILLANT: Noi sisteme in condensatie ecoTEC pentru aplicatii sustenabile
VAILLANT: Noi sisteme in condensatie ecoTEC pentru aplicatii sustenabile
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Sep 2014 10:09
Centrala termica murala cu functionare pe baza tehnicii de condensatie din seria ecoTEC pro prezinta un interval nominal al puterii calorice P la 50/30 °C de 5,7 kW - 19,7 kW, iar la 80/60 °C de 5,2 kW - 18,5 kW. Cea mai mica solicitare termica este de 5,5 kW pentru modelul G20 si de 7,7 kW pentru versiunea G31. In regim de incalzire, echipamentul inregistreaza o temperatura maxima pe tur de 85 °C si o suprapresiune totala admisa de 3 bar. Cantitatea de apa recirculata este de 796 l/h, la o diferenta de temperatura de 20 K. Pentru prepararea apei calde menajere (ACM), instalatia are capacitatea de a furniza 11 l/min, presiunea de racordare necesara situandu-se la 0,35 bar. Eficienta de ansamblu a ecoTEC pro este de 108%, produsul incadrandu-se in clasa NOx 5. In ceea ce priveste consumul electric, puterea minima absorbita este de 35 W, iar cea in standby de 70 W. Gratie caracteristicilor sale deosebite, centrala poate asigura agentul termic si ACM pentru intreaga locuinta. 
 
Solutii compacte, adaptabile la o mare varietate de aplicatii
Toate centralele ecoTEC sunt realizate din componente durabile (de exemplu, schimbatoare din otel inoxidabil) si inovatoare (senzori inteligenti, interfata a sistemului eBUS), asigurandu-se astfel adaptarea dinamica la exigentele viitorului. Succesul deosebit consemnat de primul model, care s-a comercializat in peste 1,5 milioane de bucati, a determinat necesitatea dezvoltarii unor versiuni imbunatatite, caracterizate prin eficienta, durabilitate sporita si facilitate in utilizare. Alimentata cu gaz natural sau gaz petrolier lichefiat (GPL), centrala ecoTEC pro functioneaza pe baza tehnicii de condensatie si are un design compact, ceea ce o face adaptabila in aproape orice spatiu. Dimensiunile de numai 720 mm inaltime, 440 mm latime si 338 mm adancime si greutatea de numai 33,4 kg recomanda produsul pentru instalarea atat in imobile rezidentiale, cat si comerciale. Controlul automat al arderii asigurat prin implementarea unei tehnologii inovatoare, alaturi de noul sistem pneumatic destinat amestecului de gaz-aer si pompa in doua trepte, asigura o eficienta energetica sporita. De asemenea, conceptul de design propus de expertii germani si interfata usor de citit faciliteaza operatiunile de instalare, mentenanta si operare. Centrala ecoTec pro are o contributie activa la echilibrarea bugetului gospodariei gratie limitarii consumului energetic, in acelasi timp impactul asupra mediului fiind minim. Din aceste motive, produsul reprezinta o solutie optima pentru viitor, indiferent daca este vorba despre cladiri noi sau lucrari de reabilitare a constructiilor existente, respectand in totalitate exigentele de performanta prevazute in directiva europeana de eficientizare energetica a imobilelor 31/2010/EC. Pentru instalare, este necesar de stiut ca racordul de gaz pe partea aparatului are un diametru de 15 mm, iar cele de incalzire tur/retur de 22 mm, in vreme ce racordurile de aer/gaze de ardere (cu o temperatura cuprinsa intre 40 °C si 70 °C) au dimensiuni de 60/100 mm, variantele aprobate fiind C13, C33, C43, C53, C83, C93, B33, B33P, B53 si B53P. Conexiunea electrica se realizeaza la o retea cu tensiune de 230 V si o frecventa de 50 Hz, siguranta incorporata fiind de 2 A. Conform declaratiilor producatorului, gradul de protectie al aparatului este IPX4D. 
 
Randament optim pentru operatiunile de incalzire si producere ACM
Conform declaratiilor expertilor Vaillant, varianta ecoTEC plus reprezinta o sursa revolutionara de caldura, concentrata pe o suprafata de zidarie de numai 0,32 mp. Avand o putere instalata de 35 kW si o capacitate deosebita de incalzire pe unitatea de suprafata, centrala poate asigura un nivel optim de confort chiar si pentru imobilele foarte spatioase. Chiar si daca este folosita ca sursa unica de incalzire, ecoTEC plus reprezinta, de asemenea, o solutie viabila, iar prin utilizarea energiei regenerabile constituie un sistem optim pentru aplicatiile sustenabile. Astfel, este posibila folosirea in combinatie cu o instalatie solara, precum si conectarea la o pompa de caldura, in vederea crearii unui sistem hibrid inovator. Dispozitivul de modulatie a arzatorului si mixerul electronic de gaz/aer reduc consumul si emisiile, garantand, totodata, sporirea randamentului. De asemenea, schimbatorul de caldura integrat alaturi de noile pompe cu o eficacitate ridicata asigura economii suplimentare de energie. Astfel, tehnologia moderna de condensare, ce utilizeaza caldura continuta de vaporii de apa si gazele arse, determina ca ecoTEC plus sa inregistreze o eficienta standard de 109% pentru operatiunile de incalzire si de 104% pentru cele de producere a ACM. Din acest motiv, costurile de functionare sunt diminuate cu pana la 30% in raport cu un sistem traditional. 
 
***
Vaillant are o experienta de 140 de ani in domeniul productiei de sisteme de incalzire pe baza de gaz. Compania ocupa un loc fruntas pe piata de profil din Europa, produsele sale fiind apreciate pentru fiabilitate si performanta. Primul model cu functionare pe baza tehnicii de condensatie a fost lansat in 1995, iar din 2007 a fost promovat modelul ecoTEC, peste 2,6 milioane de modele din aceasta categorie fiind instalate incepand cu acel moment pe plan international.
 
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
 
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
grundfos
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
viarom
leviatan
rigips
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica