Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VEKA: Placarea cu aluminiu a ferestrelor, solutie pentru protejarea investitiei
VEKA: Placarea cu aluminiu a ferestrelor, solutie pentru protejarea investitiei
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 21 Dec 2022 12:13
Daca te pregatesti sa inlocuiesti vechile ferestre cu unele eficiente energetic sau esti in cautarea celor mai performante solutii pentru usile si ferestrele noii tale case, probabil stii deja ca profilele de clasa A sunt cele mai recomandate puncte de plecare. Deoarece calitatea acestor se reflecta in pret, cu siguranta doresti sa profiti de ele cat mai mult timp. Chiar daca tehnologia VEKA de productie a profilelor de clasa A de la VEKA le ofera acestora o durata de viata estimata pana la 50 de ani, in portofoliul companiei exista o solutie care protejeaza si mai mult investitia. Acesta este placarea cu aluminiu, iar protectia profilului din PVC nu este singurul avantaj pe care il ofera, asa ca ne-am propus sa prezentam in continuare principalele atuuri ale placarii cu aluminiu.
 
Rezistenta sporita a profilului
Industria PVC a evoluat vertiginos, iar in momentul de fata, profilele de clasa A din PVC inlocuiesc cu succes orice alt material cand vine vorba de structurile de rezistenta pentru ferestre si usi eficiente si durabile. Cu toate acestea, un scut metalic protejeaza si mai mult profilele, placarea cu aluminiu imprumutand acestuia rezistenta sa la zgarieturi, intemperii si poluare. Prin urmare, daca ramurile copacilor bat in geam, locuiesti intr-o zona cu furtuni de nisip (litoral) sau intr-un oras poluat, ar fi o idee foarte buna sa-ti ocrotesti profilul de clasa A, solicitand placarea exterioara cu aluminiu a acestuia. In plus, aluminiul protejeaza foarte bine PVC-ul de influenta razelor UV si pastreaza neschimbata nuanta vopselei alese un timp indelungat.
 
Design modern
Profilele de clasa A de la VEKA pot fi personalizate cu o multitudine de culori RAL, imitatii de esente lemnoase sau cu tehnologia SPECTRAL. Cu toate acestea, luciul metalic este de neinlocuit, iar pentru unii beneficiari sau anumite proiecte arhitecturale, acest aspect poate fi indispensabil. Chiar si atunci cand protectia profilului nu este o prioritate, placarea exterioara cu aluminiu deschide o gama cu totul noua de optiuni in ceea ce priveste creativitatea si expresivitatea in design. Pe langa aceste optiuni cu tenta moderna, care se potrivesc foarte bine unui design in care predomina sticla si metalul, placarea exterioara cu aluminiu se poate integra si in stilurile clasice, muchiile bine definite si imbinarile la colt drepte putand da ferestrelor un aer sobru, daca se doreste acest lucru.
 
Paleta variata de culori
Un alt avantaj pe care il prezinta placarea cu aluminiu este ca, prin vopsire electrostatica, elementele de tamplarie pot lua oricare dintre cele peste 2000 de nuante RAL. Astfel, posibilitatile de personalizare se extind semnificativ, acoperind chiar si cele mai deosebite cerinte. In mod particular, gama variata de culori prezinta un avantaj in cazul proiectelor de restaurare, acolo unde noile ferestre trebuie sa respecte cu precizie culoarea originala a tamplariei.
 
Intretinere si curatare
Datorita rezistentei metalelor la o gama mai larga de solventi, placarea cu aluminiu protejeaza profilul PVC atunci cand ferestrele necesita o curatare mai dificila, cum ar fi urmele lasate de sprayurile pentru graffitti. Deoarece acest tip de curatare poate afecta chederele si culoarea tamplariei, pentru astfel de interventii este indicat sa se apeleze la ajutorul unui specialist VEKA. 
Articol publicat pe FereastraVEKA.ro, site-ul VEKA România, producător de profile PVC.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
viarom
MAKITA
EDIT-Structural
rigips
strabag nivel 1
konsent
theda mar
siniat
ness project
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander