Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VELUX: Ferestrele de mansarda pot creste de 3 ori gradul de izolare termica
VELUX: Ferestrele de mansarda pot creste de 3 ori gradul de izolare termica
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 10 Apr 2024 11:29
Potrivit Velux Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ferestre de mansarda, care comercializeaza produse si solutii pentru case inteligente, adaugarea ferestrelor de mansarda in proiecte de renovare sau inlocuirea acestora cu unele noi poate creste de pana la 3 ori performanta de izolare termica a locuintei, de la 2,8 W/m2K la 1,1 W/m2K. Totodata, reprezentantii companiei sunt de parere ca renovarea locuintei prin adaugarea ferestrelor de mansarda sau inlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi imbunatateste atat nivelul de confort, contribuind inclusiv la reducerea amprentei de carbon la nivel global. 
Ferestrele de mansarda, nealiniate la standardele actuale de performanta si realizate din materiale nesustenabile, genereaza automat pierderi de energie prin izolare slaba, respectiv scurgeri necontrolate de aer. Conform Velux Romania, prin inlocuirea acestor ferestre cu modele mai noi, eficiente din punct de vedere energetic, proprietarii de locuinte pot experimenta o serie de avantaje importante, de la un consum mai redus de energie, la mai mult confort sau acces la lumina naturala. 
 
Cum obtii un consum mai mic de energie 
In contextul preocuparilor crescute cu privire la gradul de eficienta energetica al locuintelor, ferestrele de mansarda moderne, proiectate cu materiale izolante si tehnici de etansare avansate, reprezinta solutia potrivita pentru un consum de energie sustenabil, tradus inclusiv in facturi mai mici. Potrivit reprezentantilor Velux Romania, ferestrele de mansarda contribuie semnificativ la reducerea pierderilor de caldura in sezonul rece si mentinerea racorii in lunile calduroase. 
Un exemplu in acest sens sunt ferestrele de mansarda Velux Standard Plus GLL/GLU, cu o valoare a coeficientului de transfer de caldura Uw = 1,0 W/m2K  (cu montaj incastrat, coeficientul poate fi de doar Uw = 0,94 W/m2K.) si cu capacitatea de a genera castiguri solare pasive si de a imbunatati astfel bilantul energetic al casei. 
 
Mai mult confort, in toate anotimpurile 
Ferestrele de mansarda izolate corespunzator ajuta la mentinerea unei temperaturi interioare constante, creand un mediu de viata mai confortabil pe tot parcursul anului, spun reprezentantii Velux Romania.
In plus, izolarea fonica imbunatatita  minimizeaza zgomotul exterior. O fereastra de mansarda Velux cu geam cu 3 foi de sticla este capabila sa reduca zgomotul din exterior, absorbtia la diferite frecvente fiind exprimata prin valoarea de atenuare a sunetului Rw = 35 dB. 
 
Lumina naturala pe toata durata zilei 
Ferestrele de mansarda de ultima generatie permit obtinerea unor suprafete vitrate mai mari, maximizeaza cantitatea de lumina naturala care intra in casa si reduce nevoia de iluminat in timpul zilei. Astfel, nu numai ca se diminueaza consumul de energie electrica, ci se imbunatateste si bunastarea generala si productivitatea locatarilor, prin stimularea vitaminei D.
 
Stil de viata mai sustenabil
Potrivit Velux Romania, investitiile in ferestre de mansarda eficiente din punct de vedere energetic contribuie direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si la combaterea schimbarilor climatice. Consumul mai mic de energie se traduce printr-o amprenta ecologica redusa, aliniindu-se la eforturile globale in directia sustenabilitatii si a unui stil de viata eco-constient. 
Rulourile termoprotectoare sunt, de asemenea, elemente cheie ale eficientei energetice si ale confortului, deoarece protejeaza casa de razele directe ale soarelui. Rulourile exterioare parasolare Velux, de exemplu, pot bloca lumina soarelui inainte ca aceasta sa ajunga pe suprafata de sticla a ferestrei de mansarda, tinand la distanta pana la 93% din caldura soarelui. 
Eficienta energetica este un factor cheie, inclusiv pentru potentialii cumparatori de locuinte, iar in perioada 02 aprilie – 28 mai, pentru a incuraja efortul de renovare energetica, VeluxRomania ofera clientilor cate un rulou exterior parasolar la pretul de 10 lei, fara TVA. 
Pentru a beneficia de oferta, cei interesati trebuie sa achizitioneze fereastre de mansarda din gama Standard sau Standard Plus, impreuna cu pachetul de rame de etansare cu BDX inclus, sa se inregistreze, prin completarea formularului, pe velux.ro si sa ataseze dovada achizitiei pana cel tarziu 14 iunie. Facturile de achizitie trebuie sa fie emise in perioada 2 aprilie – 28 mai 2024. 
Velux Group se afla in prima linie a promovarii solutiilor eficiente din punct de vedere energetic pentru proprietatile rezidentiale si comerciale. Cu o gama de produse inovatoare de ferestre de mansarda concepute pentru a optimiza performanta energetica si confortul interior, Velux Group se angajeaza sa ajute proprietarii de locuinte sa isi atinga obiectivele de sustenabilitate, imbunatatind in acelasi timp frumusetea si functionalitatea caselor lor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ness project
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS
konsent
noark
leviatan
MAKITA
viarom
strabag nivel 1
concelex
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
siniat
EDIT-Structural
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander