Agenda Constructiilor
Miercuri, 06 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VELUX: Solutii pentru prevenirea supraincalzirii si cresterea confortului termic
VELUX: Solutii pentru prevenirea supraincalzirii si cresterea confortului termic
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2023 11:05
In perioadele caniculare, este importanta evitarea supraincalzirii si asigurarea unui confort termic optim in mansarde. VELUX atrage atentia asupra unor trucuri riscante pentru diminuarea caldurii, oferind alternative pentru a mentine casele racoroase si confortabile in timpul lunilor de vara.
In timpul valurilor de caldura, mentinerea unei mansarde racoroase poate fi dificila, iar prevenirea supraincalzirii devine o parte esentiala a acestui proces. Tocmai de aceea, specialistii recomanda utilizarea unor solutii sigure si eficiente care sa asigure confortul termic in locuinte. Astfel, produsele de protectie impotriva caldurii si control al luminii marca VELUX sunt concepute pentru asigurarea unei temperaturi potrivite in mansarda pe timpul lunilor toride de vara, fiind in acelasi timp sigure, eficiente si usor de montat, subliniaza expertii VELUX.
 
Trucuri riscante pentru diminuarea caldurii de evitat vara aceasta
In fata unor temperaturi extreme in zilele toride de vara, oamenii incearca diverse trucuri pentru a se racori. Un exemplu ar fi umezirea si congelarea prosoapelor pentru a obtine o temperatura scazuta mai indelungata si ulterior aplicarea lor pe corp sau in jurul gatului, in incercarea de a reduce temporar disconfortul termic. Cu toate acestea, spun specialistii, este important sa se ia in considerare riscurile asociate cu aceasta metoda. Prosoapele se pot incalzi rapid, devin ineficiente si pot provoca iritatii ale pielii sau chiar degeraturi. In plus, apa rezultata in urma topirii poate cauza accidente sau deteriora echipamentele electronice.
Un alt truc incercat frecvent in timpul zilelor caniculare este baia intr-o piscina cu apa rece. Desi poate oferi o racorire temporara, specialistii VELUX spun ca nu este o practica de urmat pentru o perioada indelungata, iar temperatura apei trebuie monitorizata cu atentie pentru a evita riscul de hipotermie.
Unul dintre cele mai des recomandate trucuri de pe internet este plasarea unui bol cu gheata in fata ventilatorului pentru a crea un val de aer rece care sa racoreasca rapid camera. Desi poate asigura o atenuare temporara a temperaturii, nu este practic si s-ar putea sa nu fie eficient in spatiile mai mari, subliniaza expertii VELUX. In plus, mai spun acestia, gheata va trebui inlocuita frecvent, iar aerul rece se va disipa, ceea ce poate deveni incomod si neplacut.
Desi poate parea o solutie eficienta pentru diminuarea caldurii, cearsaful ud amplasat pe post de perdea poate genera multiple probleme potentiale, printre care aparitia mucegaiului pe pereti si podele. De asemenea, trebuie avut in vedere riscul de a intra in contact cu prizele electrice sau aparatele electronice, ceea ce poate prezenta un pericol de electrocutare sau deteriorare a echipamentelor.
Pe masura ce temperaturile cresc constant in timpul verii, asigurarea confortului termic in interiorul mansardei poate deveni o provocare. Mai mult, specialistii VELUX avertizeaza ca diversele trucuri aparent utile ar putea sa fie ineficiente, periculoase sau pur si simplu daunatoare pentru case si sanatate. Gama de produse de protectie impotriva caldurii si control al luminii, inclusiv rulourile, roletele exterioare si produsele de protectie solara, este conceputa pentru a mentine locuintele racoroase si confortabile, subliniaza acestia.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
MAKITA
rigips
leviatan
noark
leviatan
FRONTALE
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu