Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - WILO: Pompa submersibila, o solutie excelenta pentru pomparea apei la adancime
WILO: Pompa submersibila, o solutie excelenta pentru pomparea apei la adancime
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 15 Dec 2022 13:44
Alimentarea caselor cu apa curenta nu este intotdeauna posibila, deoarece in multe zone nu exista un sistem de distributie corespunzator. In aceste cazuri, este necesara montarea de pompe speciale care sa ridice apa din puturile din apropierea caselor, pentru a fi transportata usor catre instalatia de apa. Expertii Wilo Romania, producator de top in domeniul pompelor si sistemelor de pompare inalt tehnologizate, arata care sunt principalele elemente ce trebuie luate in considerare inainte de achizitia unei pompe de apa.
Pe piata exista o multitudine de variante de pompe disponibile si de cele mai multe ori este dificil de ales solutia potrivita. Cei interesati de achizitia unei pompe de apa trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte si de cele mai multe ori acestea nu sunt cunoscute.
”Pompa submersibila este cea mai buna solutie atunci cand e nevoie de pomparea apei de la mari adancimi. Vorbim despre un produs mult mai rezistent in timp decat un hidrofor. La Wilo, pe langa pompele pentru uz industrial, agricol sau comercial, avem o gama intreaga de pompe de apa pentru uz casnic, potrivite oricaror cerinte specifice. Bineinteles, suntem alaturi de cumparator in toate etapele procesului de achizitie, de la proiectare si configurare, pana la punere in functiune si intretinere”, explica Mihai Cojocaru, Manager de Productie Wilo Romania.
Pentru ca procesul de achizitie a celei mai bune pompe sa fie cat mai facil posibil, iar decizia de cumparare sa fie una corecta, expertii Wilo Romania le ofera celor interesati de un asemenea produs 5 sfaturi utile:
 
 
1. Informeaza-te din surse sigure
Lipsa informarii este una din principalele probleme cand vine vorba de achizitia unei pompe de apa. Pe lista necunoscutelor sunt consumul energetic al pompelor, dar si furnizorii din piata care asigura servicii complete (service, asistenta, punere in functiune, garantie, mentenanta). La acestea se adauga si retinerea in legatura cu tehnologia de ultima generatie.
In incercarea de a facilita o mai buna intelegere a produselor, pentru ca alegerea finala a pompei sa se plieze exact pe nevoia consumatorului, Wilo a lansat recent un ghid digital de inlocuire a pompelor. Astfel, cei interesati de achizitia unei noi pompe pot afla de aici foarte multe informatii relevante structurate intr-o forma compacta.
 
2. Identifica pompa potrivita
In procesul de identificare a pompei potrivite, este necesar sa se tina cont de mai multi factori, cum ar fi: adancimea la care va fi scufundata pompa, debitul de apa necesar, distanta fata de locul transferului apei, sursa de apa in care vor fi introduse pentru pompare (de fantana, de apa de suprafata), temperatura la care se afla fluidul pompat, aciditatea apei, gradul de puritate a apei, presiunea la punctul de consum.
De asemenea, cei care sunt in cautarea unei pompe de apa ar trebui sa stie ca acestea se disting si in functie de modul de operare: cu ejector, potrivite pentru impingerea fluidelor vascoase in cadrul bailor si bucatariilor; cu turbina, potrivite pentru fantanile de adancime mare; cu plutitor - pompe de suprafata pentru transportul volumelor mari de apa din diverse bazine si de mare adancime, destinate locuintelor; cu presostat, destinate utilizarii in sistem hidrofor, in cazul distantei mari intre pompa si locuinta.
 
3. Alege un furnizor care sa te ghideze
In achizitia unei pompe de apa, lipsa consultarii cu personal avizat poate duce cu usurinta la o alegere eronata. Astfel, caracteristicile pompei pot fi nepotrivite pentru nevoile utilizatorului. Este foarte important sa investesti intr-o pompa de apa care sa poata asigura debitul si presiunea optime pentru punctul de consum si sa fie fiabila, necesitand zero reparatii pe o perioada lunga de timp.
Pentru o achizitie lipsita de griji, e foarte importanta alegerea partenerul potrivit. La Wilo oferim un pachet complet de servicii: de la consultanta in alegerea produsului potrivit, la service si mentenanta, ne asiguram intotdeauna ca solutiile livrate sunt eficiente energetic, sigure in functionare si fiabile. Catalogul complet al produselor, serviciilor si solutiilor Wilo este disponibil pe platforma https://wilo.com/ro/ro.
 
4. Nu incerca sa montezi pompa de apa pe cont propriu
Probabil ca multi considera ca montarea pompei de apa pe cont propriu este la indemana. Insa acestia nu iau in calcul riscul unui montaj gresit, care este foarte mare. De aici pana la aparitia defectiunilor in lant e doar un pas.
De aceea, e foarte important sa ne adresam unei firme specializate in productia si montarea pompelor de apa. Consultantii Wilo sunt alaturi de cumparator in toate fazele procesului de achizitie.
 
5. Alege intotdeauna calitatea
Este foarte usor sa cadem in capcana alegerii unei pompe ieftine sau a unui brand necunoscut, daca ne uitam strict la suma de bani necesara. Insa pierdem din vedere ca o pompa ieftina se poate defecta cu usurinta, iar cheltuielile de reparatie sau inlocuire vor depasi suma pe care am fi putut sa o investim intr-un produs de calitate, fiabil.
 
 
Tinand cont ca pompa de apa este un echipament care trebuie sa faca fata unor conditii de mediu dure, calitatea produsului trebuie sa primeze.
Wilo acopera intregul circuit al apei printr-o gama variata de produse, de la pompe de apa curata si pompe de apa reziduala (apa murdara, menajera, industriala), la pompe de suprafata, centrifuge, verticale si orizontale, pompe submersibile, pompe de put, pompe de drenaj, pompe de recirculare, precum si pompe de incendiu, concomitent cu servicii de consultanta gratuita, instalare, reparatii si intretinere pentru orice tip de pompa si sistem de pompare Wilo. Iata cateva dintre solutiile companiei pentru uz casnic:
Wilo-Rexa Mini3-S - pompa submersibila pentru ape uzate, cu tocator, pentru drenarea apei din cladiri sau de pe terenuri, pentru case pentru una sau doua familii. Are o rezistenta excelenta la infundare datorita tocatorului cu efect dublu de forfecare, este ideala pentru uz casnic datorita greutatii reduse si vine cu costuri reduse ale intregii instalatii, datorita utilizarii celor mai mici conducte posibile.
Wilo-Isar BOOST5 - solutia ideala pentru a pastra presiunea optima a apei, eficienta din punct de vedere al energiei si costurilor. Poate fi utilizata pentru alimentarea casnica cu apa, livrand intotdeauna o presiune constanta a apei la toate punctele de extractie. Multumita sistemului hidraulic eficient si acoperirilor de protectie fonica, instalatia functioneaza silentios, iar datorita tipului constructiv modern si compact, aceasta se integreaza perfect in mediul locuintei.
Wilo Actun FIRST SPU4 - pompa cu motor submersibil multietajata, pentru instalare verticala sau orizontala, dedicata alimentarii cu apa din puturi forate si rezervoare cu apa de ploaie, alimentarii cu apa menajera. Este ideala pentru aspersare si irigatii, ridicarea presiunii, scaderea panzei freatice sau pentru pomparea apei fara elemente abrazive sau cu fibra lunga. Are o durata lunga de viata datorita componentelor foarte rezistente la coroziune, gradul de uzura in timp este foarte redus, datorita rotoarelor plutitoare, iar intretinerea motorului este foarte usoara.
Wilo-JET HWJ - statia autoamorsanta de alimentare cu apa din fantani si rezervoare aflate la adancime, ideala pentru alimentare cu apa, aspersare, irigatii si stropire. Este foarte utila in spatiile exterioare, cum ar fi gradinile, principalele sale avantaje fiind instalarea usoara si sigura datorita racordarii electrice si hidraulice complete si rezistenta la coroziune, chiar si in perioade lungi de inactivitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
konsent
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019
siniat
ness project
viarom
strabag nivel 1
noark
concelex
quadratum
CDS
EDIT-Structural
BogArt

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander