Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - WILO Romania prezinta solutia inteligenta de pompare Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos
WILO Romania prezinta solutia inteligenta de pompare Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 27 Sep 2022 09:52
Wilo Romania, producator de top in domeniul pompelor si sistemelor de pompare inalt tehnologizate, prezinta solutia inteligenta de pompare a apelor uzate Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence la Sibiu, in cadrul Expo Apa 2022, cel mai mare eveniment dedicat industriei apei din sud-estul Europei, ce se va desfasura in perioada 28-30 septembrie 2022.
”Nevoile pentru gospodarirea apelor municipale se afla intr-o crestere constanta, iar complexitatea cerintelor se remarca tot mai mult in contextul crizei energetice la nivel european. La aceasta provocare complexa raspunde Wilo, cu pompe, sisteme si solutii caracterizate prin fiabilitate operationala maxima si eficienta energetica durabila”, a declarat Mariana Corlaci, Marketing Manager Wilo Romania.
”De aceea, suntem bucurosi ca, intr-un moment critic pe piata energiei, avem ocazia de a prezenta intr-un loc care va reuni cei mai importanti jucatori din industria apei, precum si autoritati de stat implicate in buna functionare a acestui sector, o solutie de ultima generatie pentru statii de pompare a apelor uzate cu inteligenta integrata: Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence”, a adaugat reprezentantul Wilo Romania.
 
Transportul apelor uzate in mod inteligent
Actualizarea retelelor de apa si apa uzata din Romania este un subiect ce revine mereu pe mesele de discutie la nivel administrativ. Pentru un sistem durabil, sustenabil de colectare, epurare si evacuare a apelor uzate este nevoie de un partener de incredere care sa asigure cele mai noi tehnologii si care sa ofere sprijin de la A la Z, pornind de la proiectare si ajungand la implementare si intretinere.
”Pentru a arata cum face diferenta in aceasta arie de activitate, Wilo Romania va fi prezenta la Expo Apa 2022 cu cele mai inteligente solutii, printre care si pompa submersibila Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence, un produs vedeta al companiei: mobila, ideala pentru cladirile mari si capabila de o economisire a energiei de pana la 51%”, a precizat Mihai Buleandra, manager Water Management, Wilo Romania.
Reprezentantii Wilo Romania vor prezenta in cadrul expozitiei, in detaliu, caracteristicile de top ale acestui produs, gandit special pentru transportul apei uzate netratate.
 
Eficienta energetica
Wilo-Rexa SOLID-Q dispune de un sistem automat de calibrare, ce determina viteza optima pentru mediul de operare, in mod autonom la intervale regulate, ajustand viteza in functie de necesitati. In acest fel, se reduce la un nivel minim consumul energetic cauzat de pierderile prin frecare ale conductelor.
De asemenea, sistemul hidraulic cu functie de autocuratare si functia anti-colmatare asigura economii suplimentare de energie. Acest lucru permite pompei sa functioneze mult mai eficient, fara depuneri perturbatoare.
Motorul IE5, cu un grad ridicat de eficienta, atinge randamentul electric maxim pe o gama de sarcini semnificativ mai larga in comparatie cu tehnologia asincrona. Acest lucru reduce costurile cu energia, chiar si in ceea ce priveste punerile in functiune cu sarcina partiala.
 
Siguranta in exploatare
Wilo-Rexa SOLID-Q ofera siguranta in exploatare la cel mai inalt nivel si cheltuieli reduse pentru operare, in special pentru pomparea apelor uzate brute, datorita proprietatilor de autocuratare. Pompa are de asemenea un sistem de control suplimentar, astfel: intr-o retea de pana la patru pompe, una dintre ele functioneaza ca pompa principala si controleaza modul de functionare. In plus, fiecare pompa in parte dispune de aceleasi functii electronice si de aceea poate prelua activitatea de control oricand este nevoie.
Avantajul in functionare este ca daca pompa principala este oprita, de exemplu pentru intretinere, oricare alta pompa din cadrul retelei poate prelua imediat controlul, continuand astfel operatiunea, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa intervina.
 
Fiabilitate
Wilo a dezvoltat seria de pompe inteligente Wilo-Rexa SOLID-Q in acord cu cerintele managementului modern al apelor uzate, luand in considerare fiabilitatea operationala maxima. Spre exemplu, sistemul integrat de detectare a colmatarii declanseaza imediat o manevra de curatare de indata ce identifica un rotor care tinde sa se blocheze, pompele fiind capabile sa des
De asemenea, pompele ofera protectie la coroziune prin acoperire Ceram optionala, pentru o durata de viata indelungata in medii agresive.
 
Maximum de conectivitate
Wilo-Rexa SOLID-Q vine cu Nexos Intelligence integrat, pentru optimizarea pompelor cu functii de control PLC integrate. Este montata pe motorul principal, astfel ca intreaga inteligenta de control este integrata in pompa, nefiind necesar niciun alt control extern. Convertorul de frecventa extern asociat sistemului este parametrizat convenabil de catre pompa la apasarea unui buton in timpul punerii in functiune.
Pompa dispune de interfata de date digitala Ethernet, cu monitorizare integrata a vibratiilor, jurnal de date, server web si placuta de identificare digitala, pentru supravegherea confortabila si integrarea sistemelor. Aceasta interfata face mai usoara ca niciodata conectarea pompei la sistem, controlarea si monitorizarea locala a acesteia printr-un panou tactil conectat extern sau direct prin computer. Utilizatorii pot accesa interfata sistemului remote prin intermediul browserului web, indiferent de sistemul de operare utilizat.
 
Studiu de caz
Costurile de exploatare pentru pomparea apei uzate neepurate au crescut constant in ultimii ani si decenii. Acest lucru se datoreaza eliminarii necorespunzatoare a deseurilor si prezentei sporite a materialelor solide si fibroase in apele uzate brute.
Din acest motiv, compania de canalizare a orasului Pforzheim a decis sa inlocuiasca sistemul hidraulic monocanal deja eficient, dar vulnerabil, din statia sa de pompare din Buchbusch, cu doua sisteme inteligente de pompare a apei uzate Wilo-Rexa SOLID-Q cu Nexos Intelligence.
”Datorita celei mai noi tehnologii de motor si sistem hidraulic, impreuna cu inteligenta integrata de control, ambele sisteme au redus in mod semnificativ problema blocajelor si, prin urmare, au dus la diminuarea consumului de energie. De la trecerea la Wilo-Rexa SOLID-Q, beneficiarul instalatiei s-a declarat multumit de ciclurile fluide ale pompei, de efortul redus de intretinere si de economiile anuale de energie electrica de peste 7.500 L per pompa, toate acestea numai datorita randamentului sporit al noilor echipamente”, aminteste Bogdan Grosu, Service Manager, Wilo Romania.
Clientii Wilo Romania beneficiaza de cele mai noi tehnologii de-a lungul intregului ciclu al apei, atat pentru aprovizionarea cu apa, cat si pentru eliminarea apelor uzate. Compania ofera sprijin amplu, de la proiectare pana la implementare, chiar si pentru proiecte complexe. La Expo Apa 2022 din Sibiu, vor mai fi prezentate:
Helix EXCEL - pompa centrifuga de inalta eficienta, complet automatizata, pentru pomparea apei potabile, apei industriale, apei de racire si apei destinate stingerii incendiilor. Pompele din aceasta serie consuma considerabil mai putina energie electrica. Per total, costurile de exploatare care includ costurile de instalare, intretinere si reparatii sunt extrem de scazute.
Rexa Fit - pompa submersibila cu tocator pentru evacuarea apelor uzate sau pluviale din statiile de pompare, camine si bazine. Datorita armonizarii optime dintre motor si componentele hidraulice, fiabilitatea ridicata a tuturor componentelor si consumul redus de energie, aceasta pompa poate face fata unor sarcini diferite cu un nivel maxim de siguranta in functionare. Unul dintre punctele sale forte este capacitatea de a goli complet bazinul.
EMU TRE - mixerul submersibil pentru amestecarea si circulatia namolului activat - suspendare si omogenizare, nitrificare si denitrificare, generarea de debite in canale de circulatie. Geometria inovatoare a aripilor (trei aripi cu bucsa cu autocuratare, curbate inapoi, avand astfel protectie la colmatare si la infundare) si motoarele IE3/IE4 eficiente din punct de vedere energetic asigura cea mai buna putere de propulsare. Astfel se reduc deopotriva costurile de energie si cele de functionare.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
rigips
konsent
ness project
concelex
noark
CDS
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
EDIT-Structural
leviatan
siniat
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander