Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - C&W Echinox a coordonat certificarea LEED pentru Globalworth Tower Center
C&W Echinox a coordonat certificarea LEED pentru Globalworth Tower Center
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 30 Mai 2024 13:19
Cushman & Wakefield Echinox a coordonat procesul de certificare LEED pentru Globalworth Tower Center International (TCI), una dintre cladirile de birouri simbol din Bucuresti, in care lucreaza 2.000 de angajati. Certificarea, oferita de U.S. Green Building Council, recunoaste implementarea de masuri pentru crearea unui spatiu de lucru sanatos, pentru eficientizare energetica si din punct de vedere al costurilor. 
Globalworth Tower Center International, localizata in zona CBD (Central Business Center), este a patra cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti, devenita operationala in 2012. Imobilul, detinut de Globalworth, cel mai mare proprietar de spatii de birouri din Romania, are o suprafata de 22.500 metri patrati, fiind inchiriata integral.
Mihnea Cristescu, Project Manager si specialist in servicii de sustenabilitate in cadrul departamentului de Project Management al Cushman & Wakefield Echinox: ”Globalworth Tower Center International a trecut printr-un proces de modernizare extinsa, iar din acest motiv strategia de certificare a fost adaptata pentru a combina caracteristicile deja existente ale cladirii, care au contribuit la obtinerea unui scor ridicat, cu alte aspecte care au beneficiat de investitii in vederea aducerii la standarde tehnice actuale astfel incat proprietatea sa indeplineasca criteriile necesare obtinerii certificarii de nivel Gold”.
LEED este un sistem de evaluare a cladirilor verzi oferind cadrul pentru dezvoltarea de cladiri verzi, eficiente si rentabile in ceea ce priveste costurile. Certificarea obtinuta de Globalworth Tower Center International atesta faptul ca proiectul ofera spatii eficiente, confortabile si sustenabile, care economisesc energie, apa si resurse, genereaza mai putine deseuri si sprijina bunastarea ocupantilor. Acest lucru reduce costurile operationale, creste productivitatea si contribuie la pastrarea angajatilor. 
Certificarile LEED au o contributie esentiala reducerea efectelor schimbarilor climatice si la atingerea obiectivelor ESG. LEED este un sistem holistic care nu se concentreaza doar pe calitatea constructiei, pe consumul de energie sau de apa sau pe elemente care tin de asigurarea unui mediu sanatos pentru angajati, ci pe imaginea de ansamblu, luand in considerare toate elementele critice care contribuie la crearea celei mai bune cladiri. Scopul LEED este de a crea cladiri mai bune care contribuie la reducerea impactulului schimbarilor climatice, la cresterea sanatatii angajatilor, protejarea si reutilizarea resurselor de apa, protejarea si imbunatatirea biodiversitatii, promovarea utilizarii materialelor sustenabile, precum si cresterea calitatii vietii la nivelul comunitatii. 
Departamentul de Project Management al companiei Cushman & Wakefield Echinox ofera o gama larga de servicii de constructie respectiv conducerea, coordonarea si supravegherea proiectelor de amenajarea a spatiilor - birouri, retail, rezidential, mixed use, industriale si logistice - alaturi de echipa de proiectare, consultanti si antreprenori, pentru toate etapele principale ale proiectului. 
Chiriasii si proprietarii de proprietati imobiliare sunt din ce in ce mai dispusi sa investeasca in masuri de eficientizare a spatiilor, in vedere ceritificarilor conform diferitelor standarde, respectiv  BREEAM, LEED sau WELL, chiar daca acestea implica costuri mai ridicate. Din acest punct de vedere, Departamentul de Project Management a oferit consultanta pentru obtinerea de astfel de certificari atat pentru proiecte de birouri, cat si pentru parcuri industriale sau spatii de retail.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
siniat
strabag nivel 1
theda mar
Acvatot 2019
Ubitech
quadratum
concelex
noark
ness project
BogArt
viarom
CDS
leviatan
rigips
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
konsent
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander