Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - GTC utilizeaza energie verde in toate cladirile din Romania, incepand din 2021
GTC utilizeaza energie verde in toate cladirile din Romania, incepand din 2021
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 22 Nov 2021 17:24
GTC, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est, a anuntat ca, incepand cu 2021, utilizeaza surse de energie regenerabila pentru intreg portofoliul din Romania. Energia verde, care alimenteaza cladirile de birouri dezvoltate de companie pe plan local, este certificata prin garantii ale surselor de provenienta. Acest demers face parte din angajamentul Grupului de a asigura surse de energie accesibila si curata in toate proiectele sale din Europa. O alta etapa a strategiei GTC de a proteja mediul se concentreaza pe imbunatatirea calitatii proprietatilor sale, prin obtinerea celor mai importante certificari de pe piata.
Portofoliul romanesc al GTC cuprinde proiecte emblematice de birouri situate in zone cheie ale Bucurestiului: City Gate, Cascade Office Building, Premium Plaza si Premium Point. Toate aceste cladiri utilizeaza acum electricitate obtinuta din surse regenerabile, ceea ce face parte din strategia Grupului de reinventare sustenabila a portofoliului sau, care urmareste atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila, conform Agendei 2030 a Natiunilor Unite. Totodata, GTC este primul dezvoltator din Europa Centrala si de Est care si-a publicat raportul de ESG (guvernanta in domeniile mediului inconjurator, implicare sociala si corporativa), sintetizand cei 25 de ani de activitate a grupului pe cele sase piete imobiliare in care este prezenta.
„Imbunatatirile aduse portofoliului romanesc nu vor fi cu siguranta ultimele. Sursele regenerabile de energie reprezinta viitorul nu numai in industria noastra, ci si pentru economia globala si pentru mediu. Inverzirea tuturor cladirilor noastre face parte din strategia noastra de dezvoltare si crestere. Este de maxima importanta pentru noi sa luam in considerare nu numai afacerea pe care o derulam, ci si modul in care activitatea noastra poate aduce beneficii mediului si comunitatilor in care se afla proiectele GTC”, a declarat Ziv Gigi, director general al operatiunilor GTC din Romania.
Energia accesibila si curata este unul dintre cele 10 obiective de dezvoltare de business incluse in Raportul ESG al GTC, motiv pentru care compania se axeaza pe implementarea surselor de energie verde in toate proiectele sale. Totodata, actiunea climatica este un pilon al acestei strategii, GTC concentrandu-se pe furnizarea de cladiri sigure, durabile si ecologice. Aceasta directie a devenit si mai importanta, in ultimii ani, in lumina crizei climatice, si a fost implementat un nou set de imbunatatiri in toate proiectele GTC, inclusiv in cele situate in Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ness project
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
siniat
EDIT-Structural
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
Ubitech
noark
concelex
viarom
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander