Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - HFHR: Adapost sigur departe de casa familiilor din Ucraina care ajung in Romania
HFHR: Adapost sigur departe de casa familiilor din Ucraina care ajung in Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 04 Apr 2022 14:36
ONU estimeaza ca 4 milioane de oameni si-au parasit tara in ultimele 5 saptamani, in speranta ca vor gasi un adapost sigur in tarile vecine. Aceste cifre vor genera un impact foarte puternic in criza locuirii din Europa. Peste 600.000 de cetateni au ajuns si in Romania, conform datelor oficiale.
In aceste momente dificile, Habitat for Humanity Romania s-a mobilizat pentru a intinde o mana de ajutor persoanelor din Ucraina care sosesc in tara noastra, lasand in urma oameni dragi si locul pe care il numesc „acasa”.
Astfel, organizatia a lansat campania „Un adapost sigur departe de casa” si a deschis un fond de urgenta care va contribui semnificativ la acoperirea nevoii de un acoperis decent pentru familiile vulnerabile din Ucraina. Solutiile identificate pana in acest moment sunt destinate atat pentru locuirea de urgenta, cat si pentru cea tranzitorie si pe termen lung.
La doar 4 zile de la invadarea Ucrainei, organizatia raspundea apelului facut de autoritati si mergea la fata locului pentru a evalua necesitatile. Tot atunci a donat 120 de incalzitoare electrice pentru taberele mobile destinate refugiatilor.
In prezent, Habitat for Humanity Romania se afla la granitele Siret si Isaccea, dar si in Bucuresti, la Gara de Nord, unde intervine cu solutii de cazare pentru familiile din Ucraina. Acestora li se ofera gazduire pentru perioade scurte (7 nopti), dar si medii (30-90 de zile), in camere de hotel sau in alte unitati acreditate, in capitala si in judetele Constanta, Prahova, Valcea si Neamt. In ultimele 4 saptamani, peste 1.000 de persoane au beneficiat de un loc cald si sigur unde sa se odihneasca si sa isi planifice urmatorii pasi.
La punctele de frontiera, echipa asociatiei a sesizat o alta nevoie reala, si anume accesul la telefonele mobile. Dupa intrara in tara, este vital ca familiile sa tina legatura cu cei care au ramas acasa, in Ucraina si sa caute constant informatii. Pentru a raspunde rapid cu solutii, organizatia a distribuit 1.500 de kit-uri de urgenta care contin rucsacuri pentru o mai buna organizarea a bagajelor, baterii externe si cabluri pentru incarcarea dispozitivelor.
„Inca din primele zile de la izbucnirea conflictului in Ucraina, ne-am deplasat la cele mai tranzitate puncte de frontiera pentru a ne arata suportul si solidaritatea pentru persoanele care ajungeau in Romania. La scurt timp ni s-au alaturat parteneri de incredere, care ne-au ajutat sa ne consolidam interventiile. Colegii mei de la Habitat for Humanity Romania se afla in prima linie sa ofere un adapost sigur atat pe termen scurt, dar si pe termen lung, celor care au fugit din calea razboiului. Cu totii avem un rol foarte important si incurajam orice initiativa care are scop de sprijin pentru situatia actuala.”, Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.
Interventiile organizatiei nu se vor opri aici. In urmatoarele luni, in functie de evolutia situatiei si de necesitati, dar si de fondurile colectate, printre alte solutii se pot numara: sprijin financiar pentru facilitarea spatiilor de inchiriat in orasele gazda din tara; identificarea de solutii de adapost pe termen lung a refugiatilor care au aplicat pentru azil in Romania; amenajare unor spatii interioare in incinta cladirilor care gazduiesc persoane din Ucraina pe termen mediu si lung si chiar includerea acestora in programele organizatiei de locuire decenta.
Cei care isi doresc sa sprijine actiunile Habitat for Humanity Romania in criza refugiatilor din Ucraina, o pot face prin trimiterea unui SMS la 8801 cu textul „ADAPOST”, pentru a dona 2 EURO sau pot face o donatie online in pagina campaniei. Mai mult decat atat, pasionatii de sport pot alerga pe 17 aprilie in echipa Runners for Humanity, la Bucharest Marathon and 10K, organizat de Constantina Dita, campioana olimpica la maraton si ambasador al misiunii asociatiei.
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Acvatot 2019
CELCO 2020
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
hilti
leviatan
MAKITA
BMI_Icopal
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu