Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - HOLCIM Awards: Premii de 1,65 de milioane de dolari pentru design sustenabil
HOLCIM Awards: Premii de 1,65 de milioane de dolari pentru design sustenabil
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 18 Nov 2021 14:35
Fundatia Holcim a desemnat castigatorii categoriei principale a celei mai importante competitii globale de design sustenabil, Holcim Awards. Gala de decernare a avut loc la Bienala de Arhitectura de la Venetia, din 13 noiembrie.
Astfel, 33 de proiecte inovatoare si sustenabile de constructii de pe 5 continente au fost declarate castigatoare si vor primi premii totale in valoare de 1,65 milioane de dolari.
Premiul cel mare de 150.000 USD a fost obtinut de proiectul Extending the Cycle din Elvetia, care propune utilizarea deseurilor din demolari pentru conservarea si extinderea unei cladiri industriale din Basel. De asemenea, dupa incheierea ciclului de viata al cladirii, elementele pot fi dezasamblate si reutilizate.
Locul II, cu premiul de 100.000 USD, a mers catre Columbia, cu proiectul de design peisagistic Wetland Vitality, destinat refacerii mediului din zonele mlastinoase ale capitalei Bogota.
Locul III a fost impartit intre doi castigatori aflati la egalitate, cu proiectele: Cultural Interlude din Maroc (care urmareste crearea unui centru cultural in desertul Sahara, pentru conservarea mostenirii tribale) si Propagated Sanctuary din Vietnam (ce presupune restaurarea unei paduri subtropicale si crearea unei zone educationale recreative pentru locuitorii orasului Hanoi). Ambele au fost premiate cu 50.000 USD.
Peste 4700 de proiecte din 130 de tari au fost inscrise in concurs, iar peste jumatate dintre acestea au trecut in cea de-a doua etapa, fiind evaluate individual de catre un juriu independent de experti. Criteriile de evaluare luate in calcul au fost: impactul asupra mediului, factorii sociali, factorii economici, inovatia si calitatea arhitecturala.
 „Ne bucuram sa vedem mereu cat de multe proiecte inovatoare sunt inscrise la fiecare editie a Holcim Awards, mai ales ca aceasta competitie face parte din strategia pe termen lung a Holcim pentru a accelera tranzitia catre un mediu construit mai verde. Mai mult, ne dorim sa implicam toti profesionistii din domeniul constructiilor in misiunea noastra de a crea o lume mai buna pentru generatiile urmatoare. Totodata, profitam de ocazie sa deschidem invitatia pentru competitia de anul viitor si speram sa avem cat mai multe proiecte inscrise si chiar premiate din Romania”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Grupul Holcim Romania.
Cu o traditie de peste 15 ani, Holcim Awards prezinta rolul important pe care arhitectura, ingineria, planificarea urbana si industria constructiilor il au in crearea unui viitor mai sustenabil. Fiecare sesiune a competitiei se desfasoara pe o perioada de trei ani, de la momentul anuntului pana la finalizare.
Competitia, cu premii in valoare totala de 2 milioane de dolari, are doua categorii: cea principala, destinata profesionistilor consacrati, cu premii totale in valoare de 1,65 milioane de dolari si categoria Next Generation, destinata tinerilor specialisti sub 30 de ani, cu premii in valoare totala de 350.000 de dolari, ai carei castigatori au fost anuntati in vara acestui an.
 
Proiecte din Romania
La editia acesta a competitiei au fost inscrise patru proiecte din Romania. Acestea au vizat atat solutii de design urban verde pentru imbunatatirea calitatii vietii oamenilor din orase, constructii eficiente energetic si prietenoase cu mediul inconjurator, cat si modalitati sustenabile de folosirea a materialelor de constructii si design.
Anul 2017 a adus singurul premiu pentru Romania la Holcim Awards. Grivita 53, primul teatru independent construit in Romania in ultimii 70 de ani a fost atunci printre cele 7 proiecte castigatoare din Europa.
O noua sesiune va fi deschisa pentru inscrieri in prima parte a anului 2022. Mai multe detalii despre Holcim Awards puteti gasi aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
BALTIC
viarom
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
FRONTALE
BMI_Icopal
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023