Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - INOVECO primeste 120 de studenti la constructii in cadrul Proiectului CMID Roesti
INOVECO primeste 120 de studenti la constructii in cadrul Proiectului CMID Roesti
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 24 Oct 2023 11:31
In preajma Zilei Nationale a Sustenabilitatii, sarbatorita pe 27 octombrie, peste 120 de studenti din domeniul constructiilor si gestionarii resurselor vor participa la o serie de vizite educationale organizate de compania Inoveco in cadrul Proiectului CMID Roesti, judetul Valcea.
Inoveco este o companie de constructii si gestionare a resurselor, care se implica in formarea tinerei generatii de constructori prin organizarea unei serii de evenimente educationale planificate in perioada octombrie - noeimbrie, pentru a oferi studentilor o perspectiva detaliata asupra proiectului Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) Roesti, judetul Valcea. La prima vizita, care a avut loc in 20 octombrie 2023, au participat 28 de studenti de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB), care au fost insotiti de profesorii lor: Sef Lucrari Ioan Boti de la Facultatea de Hidrotehnica si Sef Lucrari Ungureanu Constantin de la Facultatea de Geodezie.
Proiectul CMID Roesti reprezinta un angajament ferm pentru gestionarea deseurilor intr-un mod eficient si durabil. Prin intermediul celei de-a doua faze a Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, proiectul vizeaza crearea unei facilitati centrale de gestionare a deseurilor, inclusiv o statie de sortare, depozit conform si statie de tratare mecano-biologica (TMB) in Roesti, judetul Valcea. Proiectul este un efort complex care implica aspecte legate de mediu, tehnologie de varf si parteneriate solide pentru a oferi o solutie completa de gestionare a deseurilor.
Prima vizita a constat intr-o prezentare exhaustiva a proiectului, realizata de Ing. Cornel Naic, Manager de Proiect CMID Roesti. Studentii au avut ocazia de a explora toate aspectele complexe ale proiectului: de la depozitarea corecta a deseurilor, pana la tratarea mecano-biologica si reciclarea eficienta a materialelor. Aceasta experienta a oferit studentilor o intelegere profunda a importantei gestionarii durabile a resurselor si a practicilor de constructie responsabile.
"Suntem incantati sa deschidem portile proiectului nostru pentru tinerii entuziasti si sa impartasim cu ei pasiunea noastra pentru dezvoltarea durabila si pentru inovatie. Educatia joaca un rol vital in construirea unui viitor mai bun, iar aceste vizite educationale sunt parte integranta a angajamentului nostru de a sprijini dezvoltarea viitoarelor generatii de lideri in domeniul gestionarii deseurilor si constructiilor sustenabile", a declarat inginerul Cornel Naic.
Urmatoarea vizita va avea loc pe 30 octombrie, cand compania va gazdui un grup de studenti de la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti, oferindu-le o oportunitate similara de a explora complexitatea proiectului CMID Roesti. Inoveco va incheia seria vizitelor educationale cu un grup de studenti din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti.
Aceste evenimente educationale reflecta angajamentul Inoveco de a promova educatia in domeniul gestionarii resurselor si al constructiei sustenabile. Compania crede ca investitia in viitoarea generatie de profesionisti este esentiala pentru crearea unui viitor mai bun si mai durabil.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
konsent
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
noark
quadratum
leviatan
ness project
strabag nivel 1
viarom
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
concelex
rigips
MAKITA
siniat
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander