Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - KNAUF Insulation este preocupata de eficienta energetica si siguranta la incendiu
KNAUF Insulation este preocupata de eficienta energetica si siguranta la incendiu
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 18 Dec 2020 14:03
Obiectivul nostru de sustenabilitate de a construi cladiri mai bune se concentreaza pe continuarea dezvoltarii de solutii inovatoare care fac cladirile mai rezistente, in timp ce continuam sa promovam activ constructiile sustenabile conform strategiei noastre publice.
La Knauf Insulation am fost mereu axati pe sustenabilitate. Produsele noastre ajuta la economisirea energiei, reducerea emisiilor de carbon si sunt concepute pentru a construi cladiri prietenoase cu mediul inconjurator. In plus, ne asiguram ca oferim un mediu sanatos si sigur in interiorul locuintelor.
De-a lungul anilor am realizat foarte multe. Am introdus tehnologia noastra ECOSE®, un liant fara formaldehida adaugata, care a transformat piata; am lansat Urbanscape Green Solutions pentru a satisface cererea tot mai mare de acoperisuri si pereti verzi si, in 2019, Knauf Energy Solutions a inceput sa isi desfasoare activitatea, o companie conceputa sa revolutioneze industria renovarilor, oferind rezultate de economisire a energiei bazate pe performante reale.
In plus, am militat continuu pentru renovarea cladirilor astfel incat acestea sa devina eficiente din punct de vedere energetic, am evidentiat importanta masurilor climatice si punerea acestora in centrul politicilor publice care iau masuri climatice, creeaza locuri de munca si imbunatatesc vietile. Acum mai mult ca oricand, credem ca renovarea ar trebui sa asigure cresterea economica intr-o lume post-COVID-19 si sa inspire miscarea ecologista.
In octombrie 2020, am urat bun venit noii strategii a Comisiei Europene cunoscuta sub numele de Valul de renovare. Strategia a inclus planuri precum cel putin dublarea ratei anuale de renovare in Europa si renovarea a 35 de milioane de cladiri pana in 2030. Comisia a declarat ca strategia a fost conceputa pentru a crea sute de mii de locuri noi de munca, pentru a combate nevoia de combustibil care afecteaza 34 de milioane de europeni si pentru a se concentra pe imbunatatirea celor mai putin eficiente energetic cladiri din Europa, de la locuinte sociale, la scoli si spitale.
In plus, intrucat cladirile sunt responsabile pentru 36% din emisiile de CO2 ale Europei, se doreste ca Valul de renovare sa contribuie semnificativ la ambitia UE de a reduce emisiile de carbon din Europa pana in 2050.
Primim cu bratele deschise noua strategie, nu doar in ceea ce priveste obiectivele ambitioase asumate, ci si pentru ca pune accent pe domenii esentiale in vederea succesului sau, cum ar fi furnizarea de performante reale de economisire a energiei, crearea unor reguli mai clare si mai accesibile pentru finantarea publica si punerea accentului pe constructii sustenabile.
In toate aceste domenii, avem experienta, expertiza si solutiile necesare pentru a ajuta, mai ales ca viziunea Comisiei este in concordanta cu obiectivul nostru de a construi cladiri mai bune, ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate pentru O lume mai buna.
Puteti citi despre obiectivele noastre pe termen lung aici si despre modul in care acestea sustin obiectivele de dezvoltare durabila ale Natiunilor Unite, dar cea mai urgenta prioritate a noastra este realizarea obiectivelor concrete pe termen scurt pe care ni le-am stabilit pentru 2025.
Acestea includ integrarea completa a proiectarii ecologice in programul nostru de inovare. Utilizarea evaluarilor ciclului de viata pentru a masura impactul produselor noastre asupra mediului pe intreaga durata a vietii lor - de la aprovizionarea materialelor, fabricarea, instalarea pana la transformarea in deseuri a acestora. Noul nostru instrument de proiectare ecologica este conceput intr-un format care va ajuta clientul sa inteleaga impactul asupra mediului.
De asemenea, vom intensifica campania noastra de a pune eficienta energetica si constientizarea importantei sigurantei la incendiu pe agendele guvernamentale. Bazandu-ne pe succesul Knauf Energy Solutions, vom lucra pentru a pune performanta reala in centrul oricaror noi standarde. Daca se face o promisiune de economisire a energiei, dorim reglementari pentru a ne asigura ca aceste promisiuni sunt cu adevarat livrate.
In cele din urma bineinteles, ne dorim ca toate cladirile noi Knauf Insulation sau orice renovare a cladirilor noastre sa indeplineasca instructiunile de sustenabilitate impuse de specificatiile noastre exigente interne.
In ultimul deceniu am creat baze solide pentru a atinge aceste obiective prin campanii active si inovare constanta in domeniul constructiilor. Aceste initiative includ:
- Demonstram constant importanta construirii eficientei energetice prin colaborarea cu asociatii si parteneri, precum si prin ajutarea factorilor de decizie la formularea de noi politici si deblocarea finantarii necesare pentru extinderea renovarii.
- Promovam activ cu ajutorul retelelor globale pentru a aduce mai multe acoperisuri si pereti verzi in mediul urban.
- Inovam noi game uriase de produse care imbunatatesc siguranta la incendiu a cladirilor si implementam campanii pentru ca siguranta impotriva incendiilor sa fie primele prioritati pentru oricine decide politicile de constructie.
- Am creat centrele Experimenteaza cu Knauf Insulation, unde oricine poate veni sa afle mai multe despre cum sa-si faca cladirea mai sigura sau mai eficienta din punct de vedere energetic. De asemenea, oferim instruire pentru a ajuta instalatorii de material de izolatie sa isi faca treaba cat mai bine posibil.
- In mod constant incercam sa marim limitele legate de modul in care o cladire poate deveni mai sustenabila. De exemplu, am folosit cea mai avansata expertiza de constructie disponibila si cele mai sustenabile materiale de constructie posibile pentru a construi Centrul de Experienta Knauf Insulation din Slovenia. Am fost recompensati cu cea mai inalta certificare Platinum disponibila de la DGNB din Germania.
- Colaboram cu Comisia Europeana pentru a pregati lansarea unui nou instrument de constructie pentru cladiri mai sustenabile numit Level(s) in 2020. Am contribuit cu cercetari de la Centrul de Experienta Knauf Insulation din Slovenia si de la specialistii nostri in constructii ecologice, acestia oferind constant expertiza lor.
- Suntem mandri ca multe dintre propriile noastre cladiri de birouri si uzine au fost certificate conform celor mai inalte standarde de sustenabilitate ale tertilor prin schemele de evaluare a cladirilor verzi. Am introdus chiar si stupi de albine, pajisti salbatice si adaposturi de pasari in jurul fabricii noastre din Illange, Franta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulMESENBURGman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
viarom
BALTIC
MAKITA
CELCO 2020
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
hilti
leviatan
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023