Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Martie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - Schneider Electric, desemnata la Davos cea mai sustenabila companie din lume
Schneider Electric, desemnata la Davos cea mai sustenabila companie din lume
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 26 Ian 2021 13:39
Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, si-a intensificat strategia de lunga durata de a incorpora consideratii de mediu, sociale si de guvernanta in fiecare fateta a activitatilor sale - si de a-si asista clientii si partenerii de afaceri pentru indeplinirea propriilor lor obiective de sustenabilitate.
Anuntul a coincis cu stirea ca Corporate Knights, o companie canadiana de media si de cercetare care realizeaza clasamente ale corporatiilor si evaluari ale produselor financiare pe baza performantelor in privinta sustenabilitatii, a clasat, pentru prima data, Schneider Electric pe primul loc in indexul sau anual “the Global 100 most sustainable corporations in the world”. Un salt de pe pozitia 29 detinuta anul precedent, clasamentul pentru 2021 reprezinta o recunoastere externa importanta a angajamentului prompt si durata al companiei Schneider Electric fata de problemele ESG. De asemenea, evidentiaza transformarea companiei intr-un furnizor important de solutii digitale care faciliteaza eficienta energetica si sustenabilitatea.
„Nucleul strategiei noastre este de a construi un business si o companie durabile. Clientii, angajatii, partenerii si investitorii nu au fost niciodata mai atenti la consideratiile ESG decat sunt acum. Schneider a imbratisat mult timp aceste probleme si continuam sa ridicam stacheta pentru noi si pentru clientii si partenerii nostri”, spune Jean-Pascal Tricoire, presedintele si directorul executiv al Schneider Electric. „Cand am introdus primul nostru barometru de sustenabilitate in 2005, eram una dintre companiile care adoptasera devreme problemele ESG. Dar aceste angajamente nu pot fi de scurta durata, asa ca le-am reafirmat pe ale noastre la fiecare trei ani. Noi toti - companii, guverne, persoane fizice - putem colabora pentru a face lumea mai ecologica si mai incluziva. Noile noastre angajamente defines urmatorii pasi ai contributiei noastre.”
Noul program Schneider Sustainability Impact (SSI) se va desfasura in perioada 2021-2025 si isi propune accelerarea semnificativa a obiectivelor anterioare. Acesta se bazeaza pe sase angajamente pe termen lung, care urmeaza sa indeplineasca fiecare dintre obiectivele de dezvoltare sustenabila ale Natiunilor Unite. Aceste angajamente sunt: a actiona pentru un impact pozitiv asupra mediului; a utiliza eficient resursele; a fi la inaltimea principiilor sale de incredere; a crea sanse egale; a valorifica puterea tuturor generatiilor; si a incuraja comunitatile locale.
„Capacitatea si disponibilitatea de a face lumea mai ecologica si mai echitabila nu este doar o responsabilitate morala - are si un impact bun asupra companiei”, a declarat Olivier Blum, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider. „Anul 2020, marcat de pandemia COVID-19, un sir de dezastre climatice si a cincea aniversare a Acordului de la Paris privind schimbarile climatice, a consolidat nevoia unor actiuni urgente. De asemenea, a intensificat apetitul clientilor nostri pentru a-si accelera propriile schimbari catre o lume cu emisii reduse de carbon. Solutiile noastre ii pot ajuta si pe acestia sa isi atinga obiectivele.”
Unsprezece obiective concrete, realizabile pana in 2025, stau la baza acestor angajamente. Si, pentru prima data, liderii celor peste 100 de piete pe care isi desfasoara activitatea Schneider vor stabili obiective locale pentru a raspunde nevoilor la nivel local din comunitatile lor.
Recunoscut in mod repetat in clasamentele importante pentru realizarile sale legate de actiunile ce au la baza sustenabilitatea, Schneider va continua sa-si evalueze trimestrial performanta sa extra-financiara, asa cum a facut de la lansarea primului barometru global de sustenabilitate corporativa din 2005.
In ultimul an, Schneider si-a intensificat deja propria strategie de decarbonizare si a devenit un semnatar al angajamentului privind clima; a fost prima companie care a emis o obligatiune convertibila legata de ESG; a intrat, de asemenea, in clasamentul Corporate Disclosure Project (CDP) A-List pentru transparenta si actiuni de mediu pentru al zecelea an consecutiv; si a fost inclus in clasamentul Top 50 lideri ai diversitatii din Financial Times.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKgamma_2021ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
Acvatot 2019
CELCO 2020
hidroplasto
hilti
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere