Agenda Constructiilor
Joi, 30 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Sustenabilitate - AAECR: Aspecte inovatoare ale noilor Certificate de Performanta Energetica X-tendo
AAECR: Aspecte inovatoare ale noilor Certificate de Performanta Energetica X-tendo
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2020 06:14
Horizon 2020 X-tendo este cel mai nou instrument de lucru (toolbox) de tip modular, care contine 10 aspecte inovatoare potentiale pentru viitoarea generatie de Certificate de Performanta Energetica (CPE): indicatorul de pregatire pentru abordare inteligenta, confort, poluarea aerului exterior, consumuri reale de energie, termoficare, baze de date pentru certificate, registrul cladirilor, recomandari personalizate, optiuni de finantare si puncte de informare integrata.
Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania (AAECR) este partener al proiectului.
X-tendo va dezvolta si va testa functiile viitoarei generatii de CPE in noua tari din Europa, acoperind aproximativ 40% din stocul total de cladiri existente in Uniunea Europeana si 43% din populatie. De asemenea, noul instrument va sprijini autoritatile publice din regiunile in care va fi implementat in reformarea schemelor CPE existente si va duce la cresterea ratei de aplicare a CPE, urmand a stimula si imbunatati activitatile de renovare din regiunile vizate.
Principalul instrument de sustinere a functionarilor publici este insusi instrumentul de lucru X-tendo, care ia in considerare atat punctele forte, cat si punctele slabe ale schemelor actuale CPE in functie de efectul lor asupra pietei, de impactul asupra utilizatorilor finali si asupra societatii, in ansamblu, si analizeaza posibile completari si imbunatatiri la aceste scheme.
Structura modulara toolbox-ului acopera diferite caracteristici ale indicatorilor de inovatii, precum si noi abordari de gestionare a datelor, conform celor 10 aspecte enuntate mai sus. O selectie de proiecte relevante testate va demonstra potentialul instrumentului de a furniza scheme conforme viitoarei generatii a CPE, mai fiabile in toata UE.
Instrumentul X-tendo se va plia perfect noilor cerinte de eficienta energetica enuntate prin Pactul Ecologic European (Green Deal).
Din consortiul de implementare a H2020 X-tendo fac parte 13 institutii tehnice si de comunicare din cele noua tari unde va fi testat instrumentul, respectiv: AAECR (Romania), TU Wien, EASt si e-think (Austria), The Energy Saving Trust (Marea Britanie), Enea (Italia), Danish Energy Agency (Danemarca), TREA (Estonia), VITO si BPIE (Belgia), ADENE (Portugalia), NAPE (Polonia) si CRES (Grecia).
Programul a fost lansat in ianuarie 2020. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
CDS
Acvatot 2019
FRONTALE
grundfos
rigips
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
BALTIC
Ubitech
leviatan
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu