Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - INCD URBAN-INCERC pregateste profesionisti pentru constructia de cladiri nZEB
INCD URBAN-INCERC pregateste profesionisti pentru constructia de cladiri nZEB
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 24 Oct 2016 13:33
In contextul in care, incepand din anul 2019, toate cladirile publice nou-construite vor trebui sa aiba un consum de energie aproape de zero (nZEB), cerinta ce se va extinde, din 2021, inclusiv asupra imobilelor private noi, pregatirea de specialisti care sa implementeze proiectele de constructii conform noilor exigente devine o necesitate obiectiva. In aceste conditii, institutul de cercetare-dezvoltare URBAN-INCERC a lansat Centrul de Formare Profesionala si Consultanta pentru Cladiri cu Consum de Energie Aproape Egal cu Zero - Building Knowledge Hub Romania (BKH RO), care isi propune formarea de profesionisti care sa poata contribui la constructia nZEB conform normelor care vor intra in vigoare de la inceputul anului 2019. Dezvoltarea BKH RO se realizeaza impreuna cu Fundatia Pentru Formare Profesionala si Invatamant Preuniversitar (FPIP) Brasov si Business Development Group (BDG) - parteneri in echipa proiectului Train-to-NZEB - The Building Knowledge Hubs, care se deruleaza in perioada 1 iunie 2015 - 31 mai 2018, in cadrul programului UE pentru cercetare si inovare Orizont 2020. Proiectul urmareste dezvoltarea unei retele de centre de formare profesionala (Building Knowledge Hubs - BKH) pentru furnizarea de cursuri practice, demonstratii si servicii de consultanta complexa cu accent pe proiectarea integrata si realizarea cladirilor nZEB.
BKH RO va oferi programe de formare profesionala in domeniul nZEB atat pentru lucratorii in constructii (pe santier) si specialisti (arhitecti, proiectanti, experti, auditori energetici etc.), cat si pentru factorii de decizie din cadrul administratiilor publice, institutiilor de finantare, proprietarilor de cladiri, dezvoltatorilor si agentilor imobiliari. De asemenea, vor fi asigurate servicii de consultanta pentru implementarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero.
Programul are capacitatea de a finanta pregatirea profesionala a cel putin 600 de lucratori pe santier, a minimum 120 de specialisti (arhitecti, proiectanti, experti, auditori energetici etc.), precum si a 180 de factori de decizie din administratii, institutii, dezvoltatori, agenti imobiliari etc.
***
Revizuirea Directivei privind Performanta Energetica a Cladirilor (EPBD) a introdus, la Articolul 9, "Cladirile cu consum de energie aproape zero" ca viitoare cerinta care trebuie sa fie pusa in aplicare incepand cu 2019 pentru cladirile publice si din 2021 pentru toate cladirile nou-construite. Directiva defineste cladirile nZEB ca "imobile cu o performanta energetica ridicata […], iar acest necesar de energie redus sau aproape egal cu zero ar trebui sa fie acoperit, in mare masura, din surse regenerabile, inclusiv energie produsa la fata locului sau in apropiere". In scopul atingerii nivelurilor nZEB, trebuie acordata o atentie deosebita atat proiectarii si realizarii elementelor de anvelopa inclusiv la racordarea cu componentele instalatiilor aferente cladirii, pentru reducerea transferului termic prin elementele de tip punte termica si cel cauzat de infiltratiile de aer, cat si alegerii si utilizarii inteligente a tehnologiilor adecvate pentru producerea si consumul de energie pentru satisfacerea necesitatilor proprii si, dupa caz, ale comunitatii. Aceste aspecte pot fi tratate in mod adecvat pornind de la intelegerea si aplicarea principiilor casei pasive.
Programul Train-to-NZEB se implementeaza in cinci tari (Romania, Bulgaria, Cehia, Turcia si Ucraina) cu sprijinul unor parteneri de renume din Germania si Irlanda. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
hilti
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere