Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ANALIZA: Estimari de crestere cu pana la 10% a vanzarilor de scule electrice
ANALIZA: Estimari de crestere cu pana la 10% a vanzarilor de scule electrice
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 29 Aug 2022 06:16
Dupa o crestere de 15% raportata de furnizorii de scule electrice pe piata din Romania in 2021, prima jumatate a anului 2022 inregistreaza deja un salt de 10 procente, astfel ca estimarile sunt ca anul in curs sa se incheie cu o crestere intre 5% si 8%, potrivit lui Stefan Dragomirescu, Sales Manager Milwaukee Romania, furnizor de scule electrice. Managerul estimeaza ca valoarea aproximativa anuala a pietei de scule electrice si unelte pentru constructii se ridica la 100 de milioane de euro la nivel national si estimeaza o crestere de circa 10% in anul 2023. Daca sunt incluse si echipamentele pentru bricolaj si gradinarit, piata ar depasi, valoric pragul de 200 de milioane de euro anual. Totusi, in lipsa unor cercetari de piata realizate de catre o organizatie specializata in acest sens, este dificil de estimat valoarea exacta a pietei de scule electrice. Marja de eroare este mare, mai ales in conditiile in care segmentul DIY reprezinta circa 50% din totalul estimat al pietei, iar marcile proprii ale marilor retaileri au o pondere semnificativa din vanzarile acestora. Conform estimarilor lui Ionut Murgu, Country Business Director al Departamentului de Scule Electrice Robert Bosch SRL, evolutia pietei de scule electrice pentru constructii in anul 2021 a fost una de crestere moderata fata de 2020. In ceea ce priveste evolutia pietei din perspectiva preferintelor utilizatorilor, se observa o tendinta evidenta de crestere a interesului acestora pentru segmentul sculelor electrice cu acumulator, vizibila atat in categoria produselor profesionale, cat si a celor din categoria DIY. Aceasta tendinta se va mentine si in anii urmatori.
Pe piata locala de scule electrice sunt activi 12 importatori (dintre care doua companii au unitati de productie in Romania) si aproximativ 75 de distribuitori. Cei 12 importatori de scule electrice din Romania sunt: Robert Bosch SRL (importatorul marcilor Bosch, Skil si Dremel), Andreas Stihl Motounelte (Stihl, Viking), Makita Romania (Makita), Hilti Romania (Hilti), Ret Utilaje (AEG), Agent Trade (Metabo), Einhell Romania (Einhell), Yalco Romania (Stanley, DeWalt), Stanley Black & Decker (Stanley, DeWalt, Black+Decker, Facom si Expert), Hitachi Power Tools Romania (Hitachi), Milwaukee Romania (Milwaukee) si Emerson - Ridge Tool Division (Ridgid). Cele doua fabrici apartin Einhell si Makita.
***
Un material pe larg referitor la piata de scule electrice, utilaje si echipamente pentru constructii poate fi citit in editia August 2022 a revistei Agenda Constructiilor. Pentru a citi gratuit revista, click aici!
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
BMI_Icopal
FRONTALE
leviatan
leviatan
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu