Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ANALIZA: Majorare de pana la 30% pe pietele de utilaje, echipamente si lifturi
ANALIZA: Majorare de pana la 30% pe pietele de utilaje, echipamente si lifturi
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 12 Aug 2020 05:47
Piata locala de utilaje a inregistrat o crestere de aproximativ 30% in 2019 comparativ cu anul anterior, mentinandu-si traiectoria puternic ascendenta pe care se inscrie inca din 2018. Vanzarile de utilaje grele (heavy) s-au majorat cu 40%, iar cele din gama compact au sporit cu 25%, potrivit unor date prezentate de Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC). Piata locala de utilaje a ajuns, la finele anului 2019, la un volum de peste 2.000 de unitati comercializate, fiind foarte aproape de potentialul real indicat de furnizori in anii anteriori. Evolutia foarte buna a sectorului de constructii din Romania a reprezentat principalul factor care a miscat piata, in timp ce subventiile din fonduri europene si guvernamentale, care pot ajunge si pana la 90% din valoarea utilajelor, au reprezentat „combustibilul” acestui sector. Cresterea cererii din constructii a influentat favorabil si celelalte segmente de echipamente utilizate pe santiere - sisteme de cofrare, scule si unelte electrice profesionale -, dar si piata de ascensoare si lifturi.
Potrivit calculelor realizate pe baza rezultatelor raportate de principalii furnizori de sisteme de cofrare metalice din Romania, cifra de afaceri din domeniu a inregistrat o crestere de 20% in 2019, ca rezultat al evolutiei foarte bune a sectorului de constructii. Cei sase mari furnizori din domeniu - Cofraje Alsina, Doka, Faresin, Hunnebeck Romania, Peri Romania si Ulma Cofraje - au realizat o cifra de afaceri cumulata de 265,64 milioane de lei (55 milioane de euro), in crestere cu 20% comparativ cu nivelul de circa 220 de milioane de lei raportat de aceleasi companii in 2018.
Evolutia foarte buna a sectorului de constructii din Romania a avut un efect favorabil si asupra pietei de ascensoare si scari rulante, in 2019. Pe piata locala de profil sunt active aproximativ 20 de companii cu activitati de import/ distributie, montaj si service in domeniul ascensoarelor si scarilor rulante, care au realizat, in 2019, o cifra de afaceri totala de 510 milioane de lei (aproximativ 105 milioane de euro), in crestere cu 17,8% comparativ cu nivelul de 432,67 milioane de lei raportat de aceleasi societati la sfarsitul lui 2018.
Piata sculelor electrice a inregistrat o evolutie buna in prima jumatate a anului in curs, fiind impulsionata atat de evolutia favorabila din sectorul de constructii, cat si de pandemia de Covid-19, in contextul in care furnizorii au raportat cresteri mai ales la nivelul vanzarilor din retelele de bricolaj si al celor online. In total, piata locala a sculelor electrice, inclusiv unelte pentru gradinarit, se situeaza la un nivel valoric de circa 180-190 de milioane de euro, conform evaluarilor realizate pe baza rezultatelor din anii anteriori si a celor referitoare la importuri/ exporturi, dar, in lipsa unor cercetari de piata realizate de catre o organizatie specializata, este dificil de estimat valoarea reala a pietei de scule electrice. Marja de eroare este mare, mai ales in conditiile in care segmentul DIY reprezinta circa 50% din totalul estimat al pietei, iar marcile proprii ale marilor retaileri au o pondere semnificativa din vanzarile acestora.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CDS
concelex
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
EDIT-Structural
ness project
rigips
noark
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander