Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Iulie 2020
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ATLAS COPCO estimeaza o crestere de pana la 10% a vanzarilor de compresoare
ATLAS COPCO estimeaza o crestere de pana la 10% a vanzarilor de compresoare
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 30 Iun 2016 13:46
Atlas Copco Romania, filiala locala a producatorului suedez de compresoare Atlas Copco, a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de 22 milioane de euro, pentru anul in curs conducerea companiei estimand o crestere de 10% a vanzarilor diviziei Compressor Technique Equipment. In primele sase luni ale acestui an, cererea pentru sisteme de productie a aerului comprimat a continuat sa creasca, provenind mai ales din industria auto si productia de bunuri de larg consum. Potrivit datelor firmei, cele mai multe solicitari s-au inregistrat pentru echipamentele de mare putere si capacitate si sunt instalate in unitati de productie din zona de vest a tarii sau pe platformele industriale unde sunt instalati furnizorii de componente auto. "Sectorul industrial are cea mai mare disponibilitate si cerere de echipamente noi in prezent, avand in vedere ca cea mai mare pondere in investitiile noi o au cele din segmentul automotive. Exista cerere insa si din industria alimentara, a bunurilor de larg consum, din partea fabricilor de tutun sau chiar unitatile de procesare chimica", a declarat Liviu Chelaru, Country Manager al diviziei Compressor Technique Equipment din cadrul Atlas Copco Romania.
In ceea ce priveste sectorul de petrol si gaze, implementarea de noi investitii este momentan oprita, iar companiile din domeniu finalizeaza doar proiecte demarate anul trecut, care sunt importante pentru mentinerea sigurantei si eficientei exploatarii. In urma achizitiei companiilor Edwards si Oerlikon Leybold la nivel international, Atlas Copco a dezvoltat portofoliul de solutii de vacuum oferite pe piata locala, unde inregistreaza o crestere reala a cererii de echipamente inovatoare. "Majoritatea unitatilor de productie care folosesc aer comprimat utilizeaza in anumite procese si tehnica de vacuum. Atipic este faptul ca, in continuare, in Romania se foloseste tehnologie consacrata, neimbunatatita, cu un consum mare de energie si resurse", a explicat Liviu Chelaru.
In ceea ce priveste investitiile din domeniul public, Atlas Copco estimeaza ca in perioada urmatoare vor fi puse in practica proiecte stimulate de contractarea de fonduri europene pentru construirea de obiective de interes public, precum statiile urbane de epurare sau de modernizarea unitatilor de sanatate publica.
***
Atlas Copco este lider global in solutii pentru productivitate sustenabila si dezvolta produse si servicii axate pe productivitate, eficienta energetica, siguranta si ergonomie. Compania furnizeaza compresoare, solutii de vacuum si sisteme de tratare a aerului, echipamente pentru constructii si minerit, unelte pneumatice si sisteme de asamblare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamAUTODESKTeraSteelCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
elmas 2017
CELCO 2020

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere