Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Iulie 2020
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - BRD SOGELEASE: Se anunta un an dificil pe piata leasingului financiar
BRD SOGELEASE: Se anunta un an dificil pe piata leasingului financiar
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 09 Iul 2013 09:05
Circa 20,2% din totalul finantarilor acordate anul trecut de BRD Sogelease IFN SA, divizia de leasing financiar din cadrul institutiei bancare BRD-Groupe Société Générale, au vizat sectorul constructiilor, fiind consemnata o crestere de 15% fata de nivelul consemnat cu un an in urma. Comparativ cu perioada anterioara crizei, nivelul volumului finantarilor echipamentelor de constructii este inca scazut, coroborat cu numarul redus al noilor proiecte de investitii, precum si cu o situatie imprevizibila existenta pe piata. In ceea ce priveste datele disponibile pentru trimestrul intai al acestui an, reprezentantii BRD Sogelease au indicat o pondere de 6,6% a finantarilor de echipamente pentru constructii din portofoliul companiei, in scadere fata de nivelul din 2012. "Rezultatul este influentat, pe de o parte, de instabilitatea mediului economic actual si, pe de alta parte, de blocarea proiectelor de investitii. Prin prisma finantarilor in leasing, estimam ca anul 2013 va fi dificil, din cauza contextului economic", a declarat Vorles Morlot, director general al BRD Sogelease IFN SA.
Principalele criterii de eligibilitate de care tin cont reprezentantii institutiilor de creditare in aprobarea finantarilor sunt in special cifra de afaceri si profitabilitatea solicitantului, pentru a preveni riscul de incapacitate de plata a acestuia. Totdata, tipul utilajului finantat este la fel de important in analiza tranzactiei atat din punct de vedere al vechimii echipamentului, cat si al pretului de revalorificare in situatiile de reposesie cauzate de eventuala neachitare a obligatiilor contractuale. "Din punct de vedere al aprobarii cererilor de finantare, putem afirma ca perioada de criza si-a pus amprenta asupra societatilor de constructii, tot mai putine dintre acestea fiind eligibile in acest sens. Pe langa volumul de activitate redus si profitabilitatea in scadere, intarzierile la plata inregistrate de-a lungul ultimilor ani diminueaza posibilitatea de accesare a finantarii", a explicat Vorles Morlot.
Pentru a sustine companiile din domeniul constructiilor, BRD Sogelease promoveaza produsul Leasing OptIMM, dezvoltat in baza imprumutului contractat de la Banca Europeana de Investitii pentru finantarea proiectelor firmelor mici si mijlocii. Serviciul este destinat finantarilor in moneda unica europeana, pe o perioada cuprinsa intre doi si patru ani, avansul minim solicitat se ridica la 10% din valoarea de achizitie a bunului, iar dobanda poate sa fie fixa sau variabila, incepand de la 4,85% pe an. Un alt program alternativ vizeaza finantari in moneda locala, pe o perioada de maximum cinci ani, cu un avans incepand de la 15% si o valoare reziduala inclusa in rate. Pentru informatii suplimentare, www.brdleasing.ro
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTeraSteelAUTODESKCOVID-19bluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere