Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - CATERPILLAR: Noi estimari negative privind activitatea din 2017
CATERPILLAR: Noi estimari negative privind activitatea din 2017
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 01 Feb 2017 10:27
Vanzarile producatorului nord-american de utilaje pentru constructii Caterpillar (Cat) au cumulat 9,6 miliarde USD in ultimul trimestru al anului 2016, in scadere cu 12,7% fata de perioada similara din 2015. La o baza de raportare anuala, cifra de afaceri consemnata de grup anul trecut s-a plasat la 38,5 miliarde USD, cu 18% sub nivelul de 47 miliarde USD inregistrat in 2015.
"Rezultatele din ultimul trimestru al anului trecut, chiar daca au fost putin mai bune decat ne-am asteptat, au continuat sa reflecte presiunile exercitate asupra pietelor de desfacere de conditiile economice dificile din cea mai mare parte a lumii. Am reusit sa ne aliniem structura costurilor la cererea curenta, mentinand, in acelasi timp, capacitatile de productie si distributie pentru viitor. Sunt increzator ca ne concentram pe directiile corecte: controlul costurilor, mentinerea unei balante financiare puternice si investitiile in zone-cheie ale dezvoltarii viitoare a companiei", a declarat Jim Umpleby, CEO al grupului Caterpillar.
Pentru 2017, conducerea concernului nord-american indica o serie de aspecte care vor contribui pozitiv la dezvoltarea afacerilor. Printre acestea se afla inceputul revigorarii cererii din China inca din 2016, stabilizarea vanzarilor din Europa, cu posibilitati de crestere in acest an, precum si posibila revenire a comenzilor din Brazilia, piata care se afla cu mai mult de 80% sub nivelul din perioada de varf, in cazul in care economia tarii sud-americane va incepe sa se recupereze dupa recesiune. Un alt factor care va favoriza activitatea in 2017 este reprezentat de preturile ridicate ale materiilor prime si energiei, care indica lipsa resurselor miniere si energetice, ceea ce ar putea genera cresterea activitatii miniere si, implicit, vanzarea de utilaje specifice, dar numai cu conditia ca grupurile miniere sa dispuna de capital pentru investitii.
Mai mult, reforma taxelor si cheltuielile anuntate cu infrastructura in SUA reprezinta alte aspecte incurajatoare, insa acestea ar putea deveni vizibile in activitatea Caterpillar incepand din 2018, potrivit datelor companiei.
La polul opus, ingrijorarile privind activitatea din acest an sunt legate de nivelul deosebit de scazut al cererii din America de Nord si din regiunea EAME (Europa, Africa si Orientul Mijlociu), care se va mentine in 2017, precum si de fenomenul Brexit.
Avand in vedere acest context, conducerea Caterpillar estimeaza vanzari cumulate cuprinse intre 36 si 39 miliarde USD, respectiv un nivel mediu de 37,5 miliarde USD, sub veniturile din 2016.
In Romania, utilajele Caterpillar (Cat) sunt distribuite prin dealer-ul autorizat Bergerat Monnoyeur, companie cu afaceri anuale medii de circa 50 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
strabag nivel 1
theda mar
MAKITA
ness project
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
leviatan
noark
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander