Agenda Constructiilor
Duminica, 14 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - HILTI: Noua majorare a business-ului anual, intr-un context economic dificil
HILTI: Noua majorare a business-ului anual, intr-un context economic dificil
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 29 Ian 2020 06:45
Producatorul de scule electrice Hilti - Schaan (principatul Lichtenstein), ce deruleaza in Romania afaceri anuale de peste 13 milioane de euro, a raportat o crestere de 4,3% a business-ului in 2019 fata de anul anterior, pana la 5,9 miliarde franci elvetieni (CHF). Calculata in monede nationale, evolutia anuala a cifrei de afaceri a companiei a fost de +6,3%.
"2019 a fost un nou an de succes pentru companie, cu o crestere exclusiv organica. Mediul economic international a devenit tot mai volatil, cu o incetinire notabila a dinamicii de dezvoltare a sectorului global de constructii. In plus, monedele nationale au avut tendinte de depreciere in raport cu francul elvetian. In pofida acestui context, suntem multumiti de rezultatele anuale si mai ales de faptul ca am castigat cota de piata", a comentat Christoph Loos, presedintele grupului Hilti, cu referire la dezvoltarea afacerilor in anul 2019.
In pofida incertitudinilor legate de Brexit si a declinului substantial al pietei de constructii din regiunea Scandinaviei, vanzarile realizate de Hilti in Europa, calculate in monede locale, au crescut cu 6,9% (+3,2% in CHF), pana la 2,9 miliarde CHF. America de Nord a continuat sa se dezvolte favorabil, generand o majorare de 7,3% in USD (+8,6% in CHF), pana la 1,44 miliarde CHF. O crestere semnificativa a fost raportata si in America de Sud (+8,5% in monede locale, +2,3% in CHF), pana la 132 milioane CHF. O contributie foarte buna au avut-o afacerile din Brazilia, in urma revigorarii sectorului de constructii. In regiunea Asia/ Pacific, evolutia de 4,3% in monede locale (+3,2% in CHF), pana la 765 milioane CHF, a fost incetinita de mediul de afaceri dificil din Hong Kong si Coreea de Sud.
Situatia din regiunea Europa de Est/ Orientul Mijlociu/ Africa s-a mentinut eterogena (+3,7% in monede locale, +1,4% in CHF), generand vanzari totale de 658 milioane CHF pentru Hilti. Rusia si tarile din Europa de Est au generat evolutii favorabile ale afacerilor, in timp ce business-ul din Golf si Turcia s-a realizat cu dificultate, pe fondul incertitudinilor politice din regiune.
***
In Romania, Hilti are sediul operational in prima cladire a ansamblului AFI Tech Park, din zona centrala a Capitalei. Fostul sediu din Dragomiresti Deal este destinat Centrului Regional de Reparatii Hilti, unde se efectueaza, in continuare, reparatii atat pentru clientii din Romania, cat si pentru cei din alte tari din zona Balcanica. In plus, compania detine si doua magazine Hilti Store in Bucuresti si cate unul in Cluj-Napoca si Timisoara, planurile pentru viitor vizand deschiderea mai multor magazine in tara.
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
FRONTALE
Acvatot 2019
hidroplasto
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
MAKITA
leviatan
hilti
rigips
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
CELCO 2020
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere