Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - KANTIS: Crestere a livrarilor de utilaje in primele cinci luni ale anului
KANTIS: Crestere a livrarilor de utilaje in primele cinci luni ale anului
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 28 Iun 2013 14:34
Kantis Consulting, distribuitor autorizat al utilajelor specializate in aplicatii de sortare si concasare, a inregistrat, in primele cinci luni ale anului in curs, o crestere a livrarilor de utilaje fata de intervalul corespunzator din 2012, previziunile pentru intregul exercitiu financiar indicand o evolutie mai accentuata a cifrei de afaceri comparativ cu perioada anterioara. Compania este relativ noua pe piata locala de profil, firma dezvoltandu-se in perioada recesiunii. "Practic, nu ne putem raporta la perioada de dezvoltare economica dinaintea anului 2009, iar ulterior am consemnat dificultati deoarece sectorul de constructii a fost in declin, investitiile majore in infrastructura s-au diminuat, firmele din domeniu, respectiv clientii actuali si potentiali inregistrat probleme financiare etc. Totusi, pentru 2013 avem previziuni optimiste, bazate pe finalizarea unor contracte importante incepute in 2012 si pe semnalele pozitive primite de la diversi operatori din ramura de constructii, referitoare la interesul si cererea pentru anumite produse din portofoliul nostru", a declarat Ovidiu Braila, director de vanzari pentru zonele Muntenia si Dobrogea, in cadrul Kantis Consulting.
 
Contracte importante semnate in primul trimestru
In primul trimestru al acestui an, compania a reusit sa definitiveze trei contracte semnificative in domeniul sortarii si concasarii in cariere de piatra (ale caror negocieri au fost demarate inca din 2012) si alte cateva afaceri in urma carora s-au livrat gredere fabricate de producatorul polonez XCMG Europe. Totodata, in perioada analizata managerii Kantis Consulting au semnat contracte de furnizare pentru concasoare fixe marca Hajek (fabricate in Austria), cu impact vertical, ce functioneaza pe principiul strivirii de tip "piatra pe piatra", special concepute pentru fabricarea nisipului. Regiunile in care compania a inregistrat livrari semnificative de utilaje sunt Muntenia, Oltenia si Moldova, cele mai importante cereri fiind pentru concasoarele fixe pentru aplicatii de balastiera si cariera (in special concasoarele Hajek si Rockster - Austria), pentru statiile de sortare fixe de mare productivitate Dernaseer (fabricate in Irlanda de Nord), in timp ce din gama de utilaje terasiere au fost preferate autogrederele si compactoarele pentru sol XCMG Europe.
 
Estimari moderat-optimiste privind piata de utilaje in 2013
Potrivit datelor Kantis Consulting, piata de utilaje noi din Romania inregistreaza, in continuare, un nivel destul de scazut, insa managerul companiei este de parere ca situatia se va redresa in perioada urmatoare. "Estimez o tendinta usor ascendenta in domeniu, insa aceasta va fi mult mai evidenta pe masura deblocarii sau demararii investitiilor majore in infrastructura (pentru proiectele de autostrazi, centuri ocolitoare, metrou etc.). Un factor la fel de important va fi reprezentat si de modul in care va continua implementarea proiectelor prin fonduri europene nerambursabile, momentan aflate in impas, in conditiile in care multe din tranzactiile cu utilaje noi din ultimii ani s-au efectuat prin accesarea acestor finantari", a mai spus Ovidiu Braila. Pentru informatii suplimentare, www.kantis.ro
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelACADALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ DE OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra

Impactului maladiei Covid-19 pentru industria romaneasca de constructii si domeniile conexe


pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere