Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - MARCOM RMC'94: Crestere de 25%-30% pe piata utilajelor terasiere in 2018
MARCOM RMC'94: Crestere de 25%-30% pe piata utilajelor terasiere in 2018
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 27 Iul 2018 07:25
In anul 2017 s-au vandut 781 de utilaje terasiere pe piata din Romania, cu 6% mai mult decat in 2016, conform datelor CECE citate de compania Marcom RMC '94, distribuitor al utilajelor de constructii Komatsu, Grove, Potain, Dieci, Hidromek, McCloskey si Mantsinen si unul dintre liderii industriei locale de profil. In continuare, buldoexcavatorul ramane echipamentul cel mai solicitat in Romania, avand o pondere de 50% in totalul vanzarilor. Pentru anul 2018, conducerea Marcom estimeaza o crestere de minimum 25%-30% pe piata de profil, avand in vedere faptul ca in acest an se finalizeaza multe proiecte finantate din fonduri europene incepute in primavara lui 2017. 
"Piata din Romania este destul de stabila din punct de vedere structural, buldoexcavatorul fiind, in continuare, utilajul cel mai cerut. Ponderea acestuia este intr-o usoara scadere, mini excavatoarele fiind echipamentele care sunt pe un trend de crestere. Segmentul de inchirieri este extrem de scazut la nivel national, clientii romani preferand, in general, sa detina utilajele. Inca asteptam revenirea proiectelor de infrastructura, care vor avea nevoie de utilaje mari si productive: excavatoare, incarcatoare, buldozere, gredere, basculante", a declarat Razvan Marcu, Sales and Marketing Manager al companiei.
In acest context, vanzarile Marcom RMC '94 s-au inscris pe un trend usor ascendent, in linie cu evolutia pietei de profil. "Cu siguranta, cel mai mare interes din ultima perioada ii este acordat noului buldoexcavator Komatsu, cu motorizare Stage 4, care a fost lansat anul acesta la targul de utilaje de la Intermat (Paris). Numarul mare de comenzi primite de la clienti si interesul deosebit al acestora ne face sa credem ca buldoexcavatorul Komatsu va reveni foarte rapid in topul preferintelor acestora", a precizat Razvan Marcu.
In urma cu aproximativ trei ani, Marcom a inceput sa promoveze pe piata locala excavatoarele pe senile Hibrid, utilaje preferate de tot mai multi utilizatori din Romania. "Observam ca sunt tot mai multi clienti care inteleg avantajele acestor echipamente, in special cand vorbim despre costurile cu combustibilul si, implicit, de costurile de productie. Cele doua modele de excavatoare pe senile Hibrid de la Komatsu, de 23 de tone si, respectiv, 36 de tone, au consumul mai scazut cu 40% fata de echipamentele similare aflate la lucru prin tara. Viitorul il vor reprezenta utilajele Hibrid, precum si cele semi-autonome (ce necesita o interventie minima a operatorului), precum si utilajele complet autonome (fara operator)", a mai explicat managerul companiei Marcom.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
concelex
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
MAKITA
viarom
siniat
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
Ubitech
CDS
noark
rigips
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander