Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - UTILBEN: Crestere de 15% a afacerilor din prima jumatate a anului in curs
UTILBEN: Crestere de 15% a afacerilor din prima jumatate a anului in curs
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 29 Iul 2019 06:27
Utilben, distribuitor al utilajelor de constructii marcile Sunward, Ausa, Minelli, Kaeser si Putzmeister pe piata din Romania, a inregistrat o crestere de 15% a afacerilor din primele sase luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada din 2018. Evolutia favorabila a sectorului de constructii si, implicit, a celui de utilaje, creeaza premise favorabile si pentru a doua jumatate a anului.
"Piata utilajelor din domeniul constructiilor a inregistrat o crestere in 2018 fata de 2017 si a depasit 420 de milioane euro pentru codul CAEN 4666 - Comert cu ridicata al masinilor pentru industria miniera si constructii. Aceasta suma reprezinta o majorare de peste 50% fata de anul 2017. Piata si-a continuat trendul ascendent si in 2019, context in care estimam o noua crestere de 50% in domeniu. Conform Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii, in anul 2018 s-au vandut peste 1.700 de utilaje noi in domeniul constructiilor, iar aceasta statistica include doar tranzactiile facute de 70% dintre furnizori", a explicat Sebastian Rencsik, reprezentant al departamentului de marketing al Utilben.
Printre tendintele remarcate pe piata de utilaje, reprezentantul companiei indica majorarea ponderii inchirierilor in detrimentul vanzarilor, precum si o crestere a interesului clientilor pentru echipamente specializate. "Desi piata utilajelor de constructii se inscrie pe un trend ascendent, tot mai multi antreprenori aleg varianta inchirierilor, pentru a avea o mai mare siguranta in ceea ce priveste accesarea proiectelor viitoare. Tot conform comportamentului antreprenorilor romani, am sesizat o tendinta spre utilajele mult mai specializate. Buldo-excavatoarele pierd teren, pe zi ce trece, si fac loc utilajelor de nisa, precum mini-excavatoarele si mini-incarcatoarele", a mai spus reprezentantul Utilben.
O alta tendinta cu impact asupra pietei este orientarea inovatii, utilajele fiind echipate cu tehnologii de tipul remote control, computere digitale cu afisare imediata a problemelor interne sau a posibilelor erori, precum si senzori in jurul utilajului. Noile tehnologii sunt tot mai bine primite de clienti, mai ales in contextul deficitului de forta de munca de pe piata de constructii si utilaje specializate. 
"Este o provocare sa gasesti operatori buni, calificati, care sa foloseasca un utilaj la potentialul maxim, dar si ingineri mecanici pasionati de utilaje. Consideram ca este necesar sa investim in educatie, in mai multe programe de formare a operatorilor si a mecanicilor. Ne-am propus sa ii convingem pe copii si pe parinti ca nu doar munca la birou este o sursa de satisfactie profesionala, ci si operarea unui utilaj sau repararea acestuia. Ne-am propus sa investim in actiuni de educare, prin intermediul carora copiii si tinerii sa-si descopere pasiunea pentru utilaje", a mai spus Sebastian Rencsik.
***
Cu sediul in Cluj-Napoca, compania Utilben este specializata in comercializarea de utilaje noi si second-hand, in toata tara. Pe langa echipamentele pentru constructii, oferta societatii include toata gama de utilaje agricole si forestiere. Conform datelor publice, Utilben a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 31,6 milioane de lei si un profit net de un milion de lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiTERAPLASTALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
viarom
leviatan
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
theda mar
CDS
MAKITA
CELCO 2020
FRONTALE
Acvatot 2019
Ubitech
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023