Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Actualitatea interna - CC: Investigatie la firme de proiectare si constructii privind o licitatie MAI
CC: Investigatie la firme de proiectare si constructii privind o licitatie MAI
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 25 Mai 2021 09:07
Consiliul Concurentei a declansat o investigatie ce vizeaza un posibil comportament anticoncurential al unor companii in contextul participarii in calitate de ofertanti la procedurile de achizitie publica avand ca obiect activitati de proiectare si executie pentru realizarea proiectului „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.
Companiile investigate isi desfasoara activitatea pe piata serviciilor de lucrari de constructii, piata serviciilor de instalatii, piata serviciilor de comunicatii si alte activitati conexe ale acestora din Romania: PORR Contruct S.R.L., Regia Autonoma Rasirom, M&D Cons Investitii S.R.L., Tema Energy S.R.L., Metroul S.A., S&T Romania S.R.L., Ness Proiect Europe S.R.L., Dataware Consulting S.R.L., General Me.el Electic S.R.L., Structural Engineering and Technology S.R.L., Tancrad S.R.L. si Rovis Lider S.R.L..
Autoritatea de concurenta detine indicii privind o posibila coordonare a comportamentului comercial al companiilor mentionate, ce vizeaza fixarea directa sau indirecta a preturilor de vanzare ori de cumparare (sau orice alte conditii de tranzactionare) si/sau impartirea pietei serviciilor de lucrari de constructii, pietei serviciilor de instalatii, pietei serviciilor de comunicatii si alte activitati conexe ale acestora din Romania, cu scopul de impiedica, restrange ori denatura concurenta.
De asemenea, Autoritatea de Concurenta a primit o sesizare din piata, de la unul dintre ofertanti, privind posibile practici anticoncurentiale ale companiilor participante la licitatia organizata de Ministerul Afacerilor Interne. In acest context, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile si punctele de lucru ale unor companii care activeaza pe aceste piete.
Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei. Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.
Inspectiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate.
In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
cv water 2021
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
bienala
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere