Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - CGMB va vota preluarea arhivei fostului Institut Proiect Bucuresti de catre PMB
CGMB va vota preluarea arhivei fostului Institut Proiect Bucuresti de catre PMB
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 23 Nov 2022 13:22
Primaria Capitalei urmeaza sa preia arhiva fostului S. C. Institut Proiect Bucuresti SRL, reiese dintr-un proiect de hotarare care urmeaza sa fie dezbatut in sedinta de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Primarul general al Capitalei va fi mandatat sa semneze toate actele necesare preluarii arhivei si va fi imputernicit sa initieze, realizeze si duca la indeplinire demersurile necesare pentru preluarea, organizarea, retro-digitalizarea si administrarea arhivei.
Conform referatului de aprobare, demersul privind preluarea arhivei se realizeaza in aplicarea prevederilor art. 34 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
Infiintat in 1953, Institutul "Proiect Bucuresti" a realizat proiectarea ansamblurilor de locuinte din tot orasul, fiind "cel mai mare institut de proiectare din tara si cel mai valoros", domeniul de activitate fiind acela de proiectare a constructiilor civile si social-culturale. El era subordonat Primariei Generale a Capitalei, mentioneaza sursa citata.
Arhiva sa cuprinde proiectele tehnice si detaliile de executie ale ansamblurilor de locuit, cladiri social-culturale, planurile de coordonare retele in incinta ansamblurilor si stradale, PUG-uri, PUZ-uri, studii de fezabilitate. In prezent arhiva se afla in judetul Tulcea, localitatea Pecineaga si cuprinde aproximativ 66.000 de dosare (unitati arhivistice), care insumeaza 2 kilometri liniari de arhiva.
"Informatiile cuprinse in studiile si documentatiile din arhiva Institutului Proiect Bucuresti (preluate, organizate, retro-digitalizate) vor facilita accesul cetatenilor, Primariei Municipiului Bucuresti si primariilor sectoarelor acestuia, altor institutii publice sa documenteze si fundamenteze tehnic", mai prevede referatul de aprobare.
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulman and machineTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
FRONTALE
viarom
BMI_Icopal
rigips
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
CELCO 2020
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023