Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - CGMB va vota preluarea arhivei fostului Institut Proiect Bucuresti de catre PMB
CGMB va vota preluarea arhivei fostului Institut Proiect Bucuresti de catre PMB
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 23 Nov 2022 13:22
Primaria Capitalei urmeaza sa preia arhiva fostului S. C. Institut Proiect Bucuresti SRL, reiese dintr-un proiect de hotarare care urmeaza sa fie dezbatut in sedinta de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Primarul general al Capitalei va fi mandatat sa semneze toate actele necesare preluarii arhivei si va fi imputernicit sa initieze, realizeze si duca la indeplinire demersurile necesare pentru preluarea, organizarea, retro-digitalizarea si administrarea arhivei.
Conform referatului de aprobare, demersul privind preluarea arhivei se realizeaza in aplicarea prevederilor art. 34 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
Infiintat in 1953, Institutul "Proiect Bucuresti" a realizat proiectarea ansamblurilor de locuinte din tot orasul, fiind "cel mai mare institut de proiectare din tara si cel mai valoros", domeniul de activitate fiind acela de proiectare a constructiilor civile si social-culturale. El era subordonat Primariei Generale a Capitalei, mentioneaza sursa citata.
Arhiva sa cuprinde proiectele tehnice si detaliile de executie ale ansamblurilor de locuit, cladiri social-culturale, planurile de coordonare retele in incinta ansamblurilor si stradale, PUG-uri, PUZ-uri, studii de fezabilitate. In prezent arhiva se afla in judetul Tulcea, localitatea Pecineaga si cuprinde aproximativ 66.000 de dosare (unitati arhivistice), care insumeaza 2 kilometri liniari de arhiva.
"Informatiile cuprinse in studiile si documentatiile din arhiva Institutului Proiect Bucuresti (preluate, organizate, retro-digitalizate) vor facilita accesul cetatenilor, Primariei Municipiului Bucuresti si primariilor sectoarelor acestuia, altor institutii publice sa documenteze si fundamenteze tehnic", mai prevede referatul de aprobare.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
viarom
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu