Agenda Constructiilor
Luni, 13 Iulie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - CNIPMMR solicita termene clare de implementare a masurilor de relansare
CNIPMMR solicita termene clare de implementare a masurilor de relansare
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 26 Mai 2020 08:04
Reprezentantii mediului de afaceri solicita Guvernului asumarea unor termene clare de implementare a masurilor de relansarea economica, prezentarea lor unitar si bugetele alocate, conform unei comunicari oficiale a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
"O importanta mai mare decat nivelul pachetului financiar de masuri o are asumarea unor termene clare, precise si fara echivoc de implementare a unor masuri menite sa relanseze economia Romaniei. Pana in acest moment au fost prezentate o serie de interventii economice de la granturi, pana la flexibilizarea fortei de munca, dar nu avem un calendar clar de implementare a acestor masuri. Cel mai important este nu cat, ci cum si cand. Cerem Guvernului publicarea in aceasta saptamana a calendarului de masuri cu termene, bugete alocate, responsabili de implementare", a declarat Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.
Organizatia arata ca o astfel de prezentare va asigura stabilitatea si predictibilitatea mediului de afaceri, va clarifica directiile de revenire si dezvoltare economica, iar antreprenorii isi vor putea elabora strategii si planuri de afaceri pe termen mediu si lung tinand cont de masurile anuntate si directiile de dezvoltare economica pe care guvernul le va sustine.
In plus, CNIPMMR avanseaza Guvernului o lista de investitii de baza, investitii de lant valoric si stimulare a consumului, investitii de tip suport si investitii sistemice nationale. Pe lista se regasesc, printre altele, constructia de autostrazi, de centre de colectare si distributie a produselor agroalimentare, anveloparea blocurilor de locuinte si lucrarile publice de interes local de infrastructura rutiera si energetica (gaz metan, electricitate).
"Investitiile guvernamentale de tip lant valoric si dedicate stimularii consumului ar trebui sa se orienteze catre granturi pentru producatorii din industria agroalimentara, sau fabrici de produse strategice (materiale medico-sanitare), granturi pentru firme IT ce lucreaza pentru digitalizarea institutiilor statului si acordarea de vouchere de turism soi pentru digitalizare precum si bonuri de consum pentru populatia afectata de criza. Aceste bonuri se vor putea folosi pentru masa si servicii (frizer, stomatolog). Investitiile de tip suport indicate de catre patronii de IMM-uri sunt sustinerea de parcuri industriale si de centre suport pentru intreprinderile mici, centre regionale de sustinere a exportului si atragere a investitiilor, crearea unui fond national equity - PPP", se mai arata in comunicatul organizatiei patronale.
Membrii CNIPMMR mai propun ca statul sa faca investitii in start-upuri digitale, medicale, in transformarea digitala societala a IMM-urilor, in educatia privind digitalizarea si acordarea de granturi pentru munca flexibila si crearea de noi locuri de munca.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTeraSteelALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
elmas 2017
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere