Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - Consiliul Judetean Cluj lanseaza prima emisiune de obligatiuni, de 76 milioane euro
Consiliul Judetean Cluj lanseaza prima emisiune de obligatiuni, de 76 milioane euro
Actualitatea interna Publicat de AG&F 26 Oct 2023 10:13
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a sustinut miercuri, 25 octombrie 2023, alaturi de domnul Valentin Miron, presedintele firmei de consultanta financiara VMB Partners, conferinta de presa prilejuita de anuntarea, in premiera, a primei emisiuni de obligatiuni a judetului Cluj, in valoare de 75,68 milioane de euro.
Obligatiunile vor fi emise in plasament privat, sub forma a  756,800 obligatiuni dematerializate, fiecare in valoare de 100 Euro, listate la Bursa de Valori Bucuresti.  Maturitatea imprumutului e de 10 de ani, cu scadenta in 2033 si cu o optiune de rambursare anticipata in anul 2029.  Ratingul emisiunii conform Fitch Ratings este BBB- outlook stabil, standalone ”A”.  Plasamentul privat presupune ca emisiunea se adreseaza in special investitorilor profesionali si unui numar de maximum 149 de investitori de retail.
Fondurile rezultate din emisiunea de obligatiuni vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de investitii derulate de Consiliul Judetean Cluj, aflate in diferite stadii de implementare, precum: modernizarea a peste 160 km de drumuri judetene componente a retelei TEN-T din nordul Transilvaniei, dotarea cu aparatura medicala a spitalelor clujene, edificarea unui nou sediu pentru Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva, reabilitarea si punerea in valoare a Ansamblului Monument Istoric "Castel Banffy” Rascruci, etc. De asemenea, o parte din totalul emisiunii de obligatiuni va fi folosita pentru  refinantarea datoriei publice existente.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: "Ma bucur ca am reusit, alaturi de consultatul agreat, sa implementam acest nou instrument de investitii, unic in peisajul administrativ clujean. Satisfactia e cu atat mai mare cu cat ratingul judetului Cluj, certificat de specialistii internationali, este nivelul maxim A, superior ratingului suveran al Romaniei. Acest lucru, coroborat cu valoarea mare a emisiunii de obligatiuni ma face sa fiu extrem de increzator ca vom reusi sa acceleram proiectele de investitii ale Consiliului Judetean. Planul investitional propus astazi va intari pozitia de lider national in dezvoltarea Clujului si va schimba fata acestui judet prin intermediul ambitiosului program de investitii aflat in derulare si care tinteste obiective de interes local si national, pe multiple axe vitale de infrastructura: sanatate, educatie, drumuri sau cultura”.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
quadratum
rigips
EDIT-Structural
konsent
Ubitech
ness project
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
theda mar
Acvatot 2019
leviatan
siniat
viarom
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander