Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - CONSTANTA va avea un spital mobil pentru tratarea bolnavilor de Covid-19
CONSTANTA va avea un spital mobil pentru tratarea bolnavilor de Covid-19
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 22 Mar 2020 20:00
Ca urmare a demersurilor Prefectului Judetului Constanta, Guvernul Romaniei anunta ca trimite un spital mobil cu capacitati de tratare a pacientilor infectati cu virusul COVID-19. Prefectul recomanda plasarea acestei facilitati medicale pe terenul Ministerului Sanatatii pe care trebuia construit, in ultimii patru, ani Spitalul Regional din Constanta.
 
Rolul spitalului mobil este de a veni in ajutorul combaterii raspandirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotarile necesare, astfel incat pacientii sa beneficieze de tratament si ingrijiri medicale la cele mai inalte standarde si va dispune de toate masurile de siguranta si de igienizare astfel incat sa ofere siguranta personalului medical implicat in lupta impotriva epidemiei, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Constanta. In plus, Guvernul Romaniei dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time, care are rolul de a detecta rapid infectia COVID-19 pentru pacientii testati.
 
"Este absolut necesar sa ne concentram in aceasta perioada pe consolidarea sistemului de sanatate. Salut initiativa Guvernului in vederea dotarii Constantei cu o facilitate medicala suplimentara, echipata cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de multi ani si in situatia acestei epidemii este crucial sa ne asiguram ca toata lumea poate beneficia de ingrijire medicala adecvata, in cazul in care situatia o impune. Reiterez, pe aceasta cale, ca aceasta situatie poate fi depasita doar daca suntem solidari si daca respectam toate recomandarile autoritatilor. Este recomandat ca toate deplasarile sa fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa raspandirea virusului si vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este in puterea noastra, a tuturor, sa luptam impotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodata, este nevoie sa fim cu totii de aceeasi parte a baricadei", a declarat George-Sergiu Niculescu, Prefectul Judetului Constanta.
 
AUTODESKallbimVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hilti
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere