Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - EMIL BOC: Proiecte de investitii de 2 miliarde de euro in verde, digital si rezilienta
EMIL BOC: Proiecte de investitii de 2 miliarde de euro in verde, digital si rezilienta
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 16 Oct 2020 17:32
Primaria din Cluj-Napoca lucreaza in prezent la pregatirea unor proiecte in valoare de doua miliarde de euro din fonduri europene pentru modernizarea orasului, a declarat Emil Boc, primarul Cluj-Napoca, in cadrul EUROSFAT 2020, cel mai mare forum de afaceri europene din Romania, organizat online intre 12-16 octombrie, 2020.
Emil Boc a declarat ca sunt trei sfaturi pe care le-ar oferi primarilor din orice fel de oras al lumii: sa identifice avantajele competitive ale orasului, sa-l promoveze prin avantajele identificate si sa gaseasca surse alternative de finantare pentru modernizarea orasului in afara bugetului local.
“Daca as fi primar in orice oras al lumii as incerca sa identific impreuna cu alti experti avantajele competitive ale orasului meu. Si, dupa ce le voi identifica, voi brandui orasul in acele directii. As spune zilnic, dimineata, la pranz, fiecarui om, in interiorul primariei si extern, fiecarui stakeholder, fiecarui turist ca orasul nostru este bun din anumite aspecte. Deci, identificati avantajele competitive ale orasului, branduiti orasul si aduceti locuri de munca in acest sens.
Al doilea aspect ar fi banii, desigur. Nu te poti astepta ca toate resursele sa fie ale orasului, ai nevoie de parteneriate public-privat pentru a construi orasul. Iar noi in Europa de Est inca avem avantajul fondurilor europene. Daca suntem destul de destepti, ne putem moderniza orasele folosind fonduri europene. Europa este aici, este cu noi, ne ajuta foarte mult”, a explicat Emil Boc in cadrul sesiunii “Comunitatile locale europene in transformare: inovatie, multiculturalitate, dezvoltare sustenabila”.
El a adaugat ca pentru a atrage fonduri europene proiectele propuse trebuie sa urmareasca valorile promovate la Bruxelles: verde, digital, rezilienta.
“Sa ramanem la aceste concepte - verde, digital, rezilienta - pentru ca este vorba de calitatea vietii. Din aceasta perspectiva, banii vin de la Bruxelles, proiectele si planurile vin de la noi. Daca avem planuri, putem avea succes. De exemplu, in Cluj-Napoca am implementat proiecte in valoare de peste 200 de milioane de euro si acum implementam alte proiecte in valoare de alte 200 de milioane de euro. De asemenea, chiar acum pregatim proiecte in valoare de doua miliarde de euro. Incercati sa folositi banii europeni ca pe o sursa alternativa de investitii pentru a moderniza orasul. Pentru ca, din pacate, bugetul nostru nu este foarte mare. Bugetul nostru pentru investitii este mai mic de 100 de milioane de euro pe an. Dar am dublat acest buget folosind fonduri europene pentru a moderniza orasul. Deci acestea sunt sfaturile mele: identificati avantajele competitive, promovati orasul prin aceste avantaje si aduceti bani. Si tineti banii in comunitate cat de mult puteti. Este important sa tineti banii in comunitatea voastra”, a mai spus Boc.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto
cv water 2021
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere