Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - Guvernul tinteste un grad de absorbtie a fondurilor europene mai mare decat alocarea
Guvernul tinteste un grad de absorbtie a fondurilor europene mai mare decat alocarea
Actualitatea interna Publicat de AG&F 12 Feb 2024 12:16
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sambata, la Tulcea, ca Romania va inregistra, in perioada urmatoare, un grad de absorbtie a fondurilor europene mai mare decat cel alocat, potrivit Agerpres.
"Ultimul exercitiu financiar european a fost inchis cu absorbtie de 54%. Adrian (ministrul Adrian Caciu - n.r.) a inchis ultimul exercitiu financiar care nu a fost gandit cu cei 15%, nu a fost gandit sa fie refazat, nu a avut nici PNRR, atunci nu erau atatea exercitii financiare suprapuse, Adrian a reusit sa inchida cu 94%. Pentru prima oara. Iar cu sumele transmise la Comisie si neincasate, pe care o sa le incasam intr-o luna sau doua, vom avea cel putin 100%, pentru ca anumite state nu o sa incaseze si sa deconteze toti banii si sunt ferm convins ca, prin martie, vom veni in fata romanilor si le vom spune ca am intrat in istorie, pentru ca am avut o absorbtie mai mare decat cea alocata", a sustinut liderul social-democratilor, la Conferinta organizatiei judetene PSD Tulcea.
Marcel Ciolacu a spus ca actuala coalitie guvernamentala "are un viitor si din 2024".
"Nu am nimic de reprosat niciunui coleg care face parte din Guvernul Romaniei din partea coalitiei, din partea PNL. (...) Cred ca aceasta coalitie are un viitor si din 2024. Dar daca tot ne-am asumat sa intram la guvernare intr-un moment dificil Romaniei, nu PSD, vrem sa stim tot adevarul si vrem ca cei care au distrus aceasta tara sa raspunda cu pensiile speciale de comisar, nu cu ipocrizia de a veni in Parlament si de a spune ca n-au fost scoase pensiile speciale sau sa porneasca ura iar printre romani, fiindca asa au ajuns la putere", a mai spus liderul PSD facand referire la europarlamentarul Dacian Ciolos.
In Conferinta organizatiei judetene a PSD, presedintele filialei Tulcea, Horia Teodorescu, a prezentat bilantul activitatii desfasurate inclusiv in calitate de presedinte al Consiliului Judetean.
"Este o diferenta foarte mare intre cum arata judetul, care sunt investitiile CJ, chiar pe teritoriul municipiului Tulcea, si municipiul Tulcea si investitiile din oras. A venit timpul nu pentru PSD, nu pentru noi, nu pentru functii, a venit timpul ca municipiul Tulcea sa intre cu adevarat intr-o era a dezvoltarii, astfel incat, impreuna cu presedintele CJ, sa fie o echipa completa, care sa duca in sfarsit municipiul Tulcea intr-o fata europeana. Sunt ferm convins ca Dragos (Simion, candidatul PSD la functia de primar al municipiului Tulcea - n.r.) va reusi acest lucru", a spus Marcel Ciolacu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
SSAB
siniat
ness project
CDS
concelex
BogArt
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
konsent
leviatan
viarom
Acvatot 2019
noark
theda mar
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander