Agenda Constructiilor
Marti, 17 Mai 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA: Apel de proiecte pentru constructia a 5.522 de locuinte nZEB pentru tineri
MDLPA: Apel de proiecte pentru constructia a 5.522 de locuinte nZEB pentru tineri
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 12 Mai 2022 16:08
”Luni se deschide apelul de proiecte al Ministerului Dezvoltarii pentru finantarea constructiei a peste 5.522 de locuinte nZEB pentru tineri care provin din comunitati si grupuri marginalizate si specialisti din domeniul sanatatii si al educatiei” – anunta ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, Cseke Attila. MDLPA asigura, din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), 370 milioane de euro in acest scop.
”Am evaluat nevoile de dezvoltare ale comunitatilor si, in orasele mari, cererea de locuinte pentru tineri este o provocare importanta. De aceea, Ministerul Dezvoltarii, din PNRR, va finanta constructia unor locuinte cu consum de energie redus, care provine din surse regenerabile, si care vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul retelelor de clima, termoficare si iluminat”, a declarat ministrul.
Cseke Attila a spus: Ministerul ofera autoritatilor publice locale, care pot accesa aceste fonduri, si un proiect tip, conform cu reglementarile, care are toate avizele necesare si este usor de implementat. ”Fiecare unitate administrativ-teritoriala poate crea si construi un proiect propriu sau poate folosi proiectul tip pus la dispozitie de Ministerul Dezvoltarii”, a spus ministrul, adaugand ca aceste proiecte tip sunt pentru cladiri cu cate sase apartamente de doua camere si 65 de metri patrati. Proiectele trebuie adaptate doar terenului pe care vor fi construite: https://bit.ly/3sxIV4K
Cladirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare si fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie si apa calda din surse regenerabile, anvelopa cladirii va fi foarte bine izolata termic, cu usi si geamuri izolante. Cladirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de caldura cu puturi forate in mare adancime, care asigura un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Vara poate fi folosit pentru racirea locuintei, iar iarna ajuta la incalzire, fiind nevoie de un aport de energie redus pentru a incalzi locuinta pornind de la 10 grade. Locuintele vor avea sisteme inteligente, digitale de management al acestor resurse.
In acest fel, cheltuielile acestor locuinte vor fi mici - un aspect important in contextul cresterii preturilor la energie, a subliniat ministrul. In acelasi timp, aceste locuinte vor reduce impactul fenomenului de efect de sera, vor fi sustenabile si prietenoase cu mediul, a conchis Cseke Attila.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
PPTT
rigips
viarom
FRONTALE
hidroplasto
cv water 2021
leviatan
hilti
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
CELCO 2020
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere