Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Actualitatea interna - MLPDA propune modificarea legislatiei pentru urgentarea consolidarii cladirilor
MLPDA propune modificarea legislatiei pentru urgentarea consolidarii cladirilor
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 17 Sep 2020 05:29
Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) propune modificarea si completarea OG nr. 20/1994 privind masurile de reducere a riscului seismic al constructiilor existente. Proiectul se afla in etapa de consultare publica si are ca scop imbunatatirea eficientei si eficacitatii programului de finantare a actiunilor pentru reducerea riscului seismic al cladirilor existente.
Se propune, astfel, transformarea programului actual de consolidare a cladirilor in program multianual, cu posibilitatea incheierii de contracte de finantare multianuale pentru finantarea actiunilor de reducere a riscului seismic. De asemenea, se propune ca fondurile necesare pentru reducerea riscului seismic al cladirilor aflate in proprietatea sau in administrarea autoritatilor si institutiilor administratiei publice locale sa poata fi finantate de la bugetul de stat. In acest sens, se promoveaza Programele multianuale de actiuni privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic, implementat de MLPDA, cu cele doua subprograme: proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru cladirile aflate in proprietatea sau in administrarea autoritatilor si institutiilor administratiei publice locale, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic; respectiv, proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru constructiile cu destinatia de locuinta multietajate, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, prin Planul National de Investitii si Relansare Economica (PNIRE) se are in vedere consolidarea, la nivel national, a 300 de imobile cu risc seismic ridicat si cu o valoare estimata la circa un miliard de lei.
"Ritmul ritmul actual al lucrarilor generat de procedura greoaie este extrem de lent, iar in raport cu studiile statistice, probabilitatea unui cutremur important este mare, sens in care se impune accelerarea si extinderea programului. Prezentul proiect de act normativ are scopul imbunatatirii eficientei si eficacitatii programului de finantare a actiunilor pentru reducerea riscului seismic al cladirilor existente", se arata in Nota de Fundamentare a proiectului de OUG.
Prin mecanismul de finantare multianual, operatorii economici ce presteaza serviciile de executie a lucrarilor de consolidare vor avea asigurata sursa de finantare pe toata durata contractului prin securizarea fondurilor alocate pe o perioada de peste un an si implicit vor beneficia de o politica financiara predictibila, se mai arata in document.
Pentru a consulta proiectul de OUG, click aici!
Pentru Nota de Fundamentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021VideoConfAC-iulAUTODESKjungheinrichTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
Ubitech
cv water 2021
hilti
hidroplasto
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere