Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - OUG pentru facilitarea angajarii in functiile-cheie pentru absorbtie fonduri europene
OUG pentru facilitarea angajarii in functiile-cheie pentru absorbtie fonduri europene
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 10 Iun 2022 09:43
In vederea cresterii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene si a indeplinirii obiectivelor din Programul de guvernare privind implementarea in termen a reformelor asumate de Romania prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, la propunerea Ministerului Dezvoltarii, o Ordonanta de urgenta de modificare a cadrului legal existent pentru ocuparea cu celeritate a functiilor publice din cadrul autoritatilor, institutiilor publice si organismelor cu atributii in coordonarea, gestionarea si controlul fondurilor acordate in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta - a anuntat ministrul Cseke Attila.
Urgenta reglementarii este impusa de orizontul de timp determinat, respectiv 31 august 2026, data pana la care Romania si-a asumat indeplinirea a 507 jaloane si tinte asociate investitiilor-cheie si reformelor majore aferente celor sase piloni principali stabiliti prin Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European si al Consiliului din 12 februarie 2021.
”Prin modificarile propuse, termenele de organizare si desfasurare a concursurilor de ocupare a posturilor se reduc de la aproximativ 51 de zile calendaristice sau mai mult, in functie de numarul de zile nelucratoare/sarbatori legale, la 13 zile”, a precizat ministrul Cseke Attila.
In prezent, ocuparea functiilor publice vacante si temporar vacante se face in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in conditiile reglementate de legi speciale cu privire la posibilitatea ocuparii, pe perioade determinate, a functiilor publice in autoritati si institutii publice.
Acest act normativ reglementeaza instituirea, strict pe durata de implementare a PNRR, a unei norme derogatorii de la prevederile OuG nr. 57/2019 si ale HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, prin care se reduc termenele pentru ocuparea functiilor publice vacante si temporar vacante din cadrul structurilor cu atributii in coordonarea, gestionarea si controlul fondurilor acordate in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta, a declarat ministrul.
Astfel, termenul instituit pentru respectarea obligatiei de a instiinta Agentia Nationala a Functionarilor Publici cu privire la organizarea concursurilor se reduce la cel putin 13 zile inainte de data desfasurarii probei scrise a concursului, iar anuntul privind concursul se publica pe pagina de internet a institutiei organizatoare si pe site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, cu cel putin 10 zile inainte de data desfasurarii probei scrise a concursului.
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
BMI_Icopal
hilti
Ubitech
MAKITA
strabag nivel 1
viarom
leviatan
Acvatot 2019
leviatan
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere