Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - UNSAR: Despagubirile platite la asigurari de locuinte au crescut cu 63% in 2023
UNSAR: Despagubirile platite la asigurari de locuinte au crescut cu 63% in 2023
Actualitatea interna Publicat de AG&F 03 Apr 2024 10:22
Companiile de asigurari au achitat anul trecut despagubiri de peste 169 milioane lei in baza asigurarilor pentru locuinte. Astfel, sprijinul financiar oferit proprietarilor de locuinte a inregistrat o crestere de 63% fata de valoarea achitata in 2022 (peste 103 milioane lei).
Peste 85% din valoarea acestor despagubiri (145 milioane lei) au fost platite in baza asigurarilor facultative pentru locuinte, in crestere cu cca. 44% fata de cele din 2022.
“Anul trecut a fost unul marcat de multe evenimente care au afectat inclusiv locuintele noastre. Acest fapt este confirmat si de despagubirile platite de catre companiile de asigurari, care au crescut. In acest context, este cu atat mai important sa avem grija de locuintele noastre, pentru ca fiecare dintre noi sa fie #sigurACASA alaturi de cei dragi”, a declarat Alexandru Ciuncan, Presedinte & Director General al UNSAR.
Indiferent ca vorbim despre producerea unor dezastre naturale (cutremure, inundatii sau alunecari de teren) sau de incendii, explozii, furtuni, spargeri de conducte, defectiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice sau chiar ale panourilor fotovoltaice, asigurarea facultativa de locuinta ne poate oferi garantia repararii sau a inlocuirii bunurilor afectate in multe situatii nefericite. 
“Ca in fiecare an, primavara incep sa-si faca simtita prezenta diverse fenomene atmosferice care pot produce daune semnificative locuintelor noastre. Cu doar 1 din 10 romani pregatit financiar in cazul unui dezastru, accesarea unei asigurari facultative ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi”, a declarat Alina Barbulescu, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.
In Romania, asigurarile facultative se pot incheia doar pentru acele locuinte care sunt deja protejate printr-o polita obligatorie PAD. Politele facultative ofera un nivel de protectie extins, la valoarea reala a cladirii si/sau a bunurilor detinute, putand acoperi o serie de fenomene naturale, dar si alte tipuri de riscuri precum: cutremur, inundatii, alunecari de teren, incendiu, explozie, caderi de corpuri, inundatii produse de avarii ale instalatiilor de apa-canal, climatizare, termoficare, defectiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice / electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativa poate fi personalizata prin clauze speciale dedicate, in functie de specificul fiecarei locuintei si de nevoile individuale ale clientilor – de exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
Acvatot 2019
EDIT-Structural
quadratum
viarom
theda mar
noark
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander