Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASRO: ISO 37000 care ofera organizatiilor instrumente pentru a functiona responsabil
ASRO: ISO 37000 care ofera organizatiilor instrumente pentru a functiona responsabil
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2021 09:42
Traim intr-o epoca profund diferita de cele anterioare, aflata intr-o continua schimbare, iar liderii companiilor trebuie sa se asigure ca organizatiile pe care le conduc sunt sustenabile si pot face fata tuturor provocarilor.
O buna guvernanta nu creeaza numai incredere, ci imbunatateste performanta afacerilor si contribuie la integritatea sociala si de mediu a companiilor.
Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) a publicat recent standardul ISO 37000 – Governance of organizations care ofera organizatiilor instrumentele necesare pentru a functiona eficient, etic si responsabil.
Standardul a fost elaborat de experti din 70 de tari si constituie o referinta unica, acceptata la nivel global pentru toate tipurile de organizatii, indiferent de dimensiune, tip sau locatie.
Romania, prin ASRO, a participat activ la elaborarea standardului ISO 37000.
O buna guvernare nu numai ca incurajeaza un mediu de incredere, transparenta si responsabilitatea, ci ajuta si la alinierea scopului unei organizatii cu interesele societatii, construind relatii puternice cu partile interesate, gestionand si mentinand in mod eficient resursele sale.
Astfel buna guvernare pune bazele succesului pe termen lung al organizatiilor si se asigura ca acestea contribuie la protectia si restaurarea sistemelor sociale, economice si de mediu.
ISO 37000 defineste buna guvernare ca un sistem centrat pe persoana prin care o organizatie este dirijata, supravegheata si trasa la raspundere pentru atingerea scopului definit intr-o maniera etica si responsabila.
Standardul clarifica rolurile distincte, dar integrate, pe care organele de conducere si managementul le joaca intr-o organizatie si stabileste un limbaj, principii si practici comune care se aplica tuturor tipurilor de organizatii.
„Misiunea multor organe de conducere este in continua expansiune si din ce in ce mai complexa. Cu toate acestea, standardul ISO 37000 ii va ajuta sa-si atinga scopul printr-un cadru de lucru si un sistem integrat de guvernanta care imputerniceste toate grupurile de conducere din cadrul organizatiei.”, a declarat dl. Axel Kravatzky coordonatorul grupului de experti care a elaborat standardul.
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
FRONTALE
theda mar
CDS
grundfos
BALTIC
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
noark
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica