Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASRO: ISO 37000 care ofera organizatiilor instrumente pentru a functiona responsabil
ASRO: ISO 37000 care ofera organizatiilor instrumente pentru a functiona responsabil
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 21 Sep 2021 09:42
Traim intr-o epoca profund diferita de cele anterioare, aflata intr-o continua schimbare, iar liderii companiilor trebuie sa se asigure ca organizatiile pe care le conduc sunt sustenabile si pot face fata tuturor provocarilor.
O buna guvernanta nu creeaza numai incredere, ci imbunatateste performanta afacerilor si contribuie la integritatea sociala si de mediu a companiilor.
Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) a publicat recent standardul ISO 37000 – Governance of organizations care ofera organizatiilor instrumentele necesare pentru a functiona eficient, etic si responsabil.
Standardul a fost elaborat de experti din 70 de tari si constituie o referinta unica, acceptata la nivel global pentru toate tipurile de organizatii, indiferent de dimensiune, tip sau locatie.
Romania, prin ASRO, a participat activ la elaborarea standardului ISO 37000.
O buna guvernare nu numai ca incurajeaza un mediu de incredere, transparenta si responsabilitatea, ci ajuta si la alinierea scopului unei organizatii cu interesele societatii, construind relatii puternice cu partile interesate, gestionand si mentinand in mod eficient resursele sale.
Astfel buna guvernare pune bazele succesului pe termen lung al organizatiilor si se asigura ca acestea contribuie la protectia si restaurarea sistemelor sociale, economice si de mediu.
ISO 37000 defineste buna guvernare ca un sistem centrat pe persoana prin care o organizatie este dirijata, supravegheata si trasa la raspundere pentru atingerea scopului definit intr-o maniera etica si responsabila.
Standardul clarifica rolurile distincte, dar integrate, pe care organele de conducere si managementul le joaca intr-o organizatie si stabileste un limbaj, principii si practici comune care se aplica tuturor tipurilor de organizatii.
„Misiunea multor organe de conducere este in continua expansiune si din ce in ce mai complexa. Cu toate acestea, standardul ISO 37000 ii va ajuta sa-si atinga scopul printr-un cadru de lucru si un sistem integrat de guvernanta care imputerniceste toate grupurile de conducere din cadrul organizatiei.”, a declarat dl. Axel Kravatzky coordonatorul grupului de experti care a elaborat standardul.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
konsent
strabag nivel 1
rigips
concelex
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
SIGM
CDS
SSAB
viarom
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
theda mar
ness project
BogArt
Ubitech
siniat
quadratum
Arduro
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander